Mitmed televaatajad olid hämmingus, kui esmaspäevahommikuses "Terevisiooni" saates jäi mulje justkui soovitaks õnne teleajakirjanik Mati Talvikule, kes suri neli aastat tagasi.

"Mati Talvikule sooviti Terevisioonis palju õnne! Võpatasin selle peale, Mati lahkus meie seast ligi 4 aastat tagasi," jagab endine ERR-i töötaja ja spordiajakirjanik Marko Kaljuveer Facebookis.

Saatejuht Owe Petersell, kellel on samuti 11. aprillil sünnipäev, loetles ette mõned tuntud inimesed, kes on käesoleval päeval sündinud. Esimese näitena tõi ta välja teleajakirjanikuna tuntud Mati Talviku, kes on tänaseks meie hulgast lahkunud.

Kroonika palus kommentaari ERR-i turundusspetsialist Tiina Leedult, kes selgitas, et tegelikult oli saatelõik keeleliselt korrektne. "Vaatasin üle "Terevisiooni" alguse ja televaataja ei ole ilmselt väga täpselt seda lõiku jälginud, sest Mati Talvikut ei õnnitleta sünnipäeva puhul," ütleb Leedu.

Saatelõigu tekst oli järgnev:

"Mõned nimed veel, kes sel päeval sündinud: näiteks Mati Talvik, Anti Kidron, Vjatšeslav Kobrin, Tarmo Kõuts, Lisa Stansfield, Liina Olmaru, Tarvo Krall ja Marie Vaigla.

Palju õnne kõikidele tänastele tähtpäevalistele!"

"Mingit keelelist eksimist ega ebakorrektsust siin ei ole, sest Mati Talvik on tõesti sellel kuupäeval sündinud," selgitab turundusspetsialist, "Teema lõpetuseks aga õnnitletakse kõiki tänaseid tähtpäevalisi, mitte antud loetelus välja toodud persoone. Nii et televaataja ei peaks olema ehmunud ega nördinud."

Tänahommikust "Terevisiooni" on võimalik järele vaadata siit.