R.E.M. on ka varem esinenud kriitikaga USA administratsiooni ees. Ansambel osales eelmisel aastal Bushi-vastasel kontserditurneel “Vote for Change”. Kolmapäeva õhtul Tallinnas tuli esitamisele kaks USA poliitika vastu protestivat laulu, mille siinne publik võttis vastu karjudes ja trampides.

Tallinna-kontsert kinnitas R.E.M.-i mainet suurepärase lavaesinejana. Bänd ei teinud milleski hinnaalandust — Saku Suurhalli kogunenud publik sai nautida esmaklassilist etendust. Michael Stipe suhtles publikuga väsimatult kogu kontserdi ajal, ärgitades muidu loide eestlasi kogu kontserdi vältel kaasa laulma ja plaksutama.

Kontserdil sai kuulda nii R.E.M-i kultuslugusid „Losing My Religion“, „Everybody Hurts“, „Man On The Moon“ kui ka materjali viimastelt albumitelt.

Eestisse jõudis R.E.M oma jaanuaris alanud Euroopa turnee raames. Tallinna showle eelneval õhtul anti kontsert ka Riias.

1980. aastast tegutsenud R.E.M. on välja andnud 12 plaati. R.E.M.-i tuntumate plaatide sekka kuuluvad näiteks “Document”, “Reckoning”, “Automatic for the People” ja “Out of Time”. Nende esimene album “Murmur” ilmus 1983. aastal ning mullu 4. oktoobril andis ansambel välja 13. plaadi “Around The Sun”.

R.E.M. on pälvinud hulgaliselt auhindu, sealhulgas kolm Grammyt ja üle kümne MTV auhinna.