Omaksed teatavad kurbusega, et 10.aprillil suri oma Rootsi kodus armastatud muusik ja laulja Marju Kuut.

Olavi Pihlamägi sõnul olid Marjul viimasel ajal terviseprobleemid. "Kurb, aga see ei ole väga üllatav, sest ta oli tervisega kimpus," kommenteerib Pihlamägi.

Marju Marynel Kuut oli laulja, laululooja, muusikaprodutsent ja diskor.

1965. aastal nimetas mainekas džässiajakiri Down Beat teda Nõukogude Liidu parimaks džässilauljatariks. Ta oli 1970. aastate menuansamblite MERL ja MIR laulja.

Ta on töötanud varieteedes Astoria, Tallinn ja Viru. Kuut osales 1971. aastal mängufilmis "Varastati Vana Toomas" ja Vanemuise teatri rokkooperis "Imelugu".

Tema salvestisi on mitmekümnel kogumikplaadil ja paljudel sooloplaatidel, muu hulgas vanade hittidega CD-plaadid "Raagus sõnad" (2005) ja "Marju Marynel Kuut" (2006).

Marju Kuut pälvis 2006. aastal Eesti muusikaauhindade galal elutööpreemia panuse eest Eesti muusikasse. 2021. aastal pälvis ta presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi, millest Kuut otsustas loobuda.

2021. aastal valmis Ivar Murdi dokumentaalfilm Marju Kuudi pojast Uku Kuudist, kuid filmis oli ka Marju Kuudil oluline roll.

1980. aastal emigreerus Marju Kuut Rootsi. Selleks ajaks oli ta salvestanud Eesti Raadios ja Eesti Televisioonis üle 500 laulu.

Jaga
Kommentaarid