“Südamega headuse poole! Minu sõnum on sama, kui laupäeval ettekandmisele tuleval koos Ruslan Trochynskyiga Ukraina auks loodud teoses "Ööbiku laps" – lõppude lõpuks on nii, et headus võidab, teist võimalust ei ole. Kõik, mis me elus teeme, on tähendusrikas sellel teekonnal. Muusikal on imeline võim. Elu eesmärk on luua ja taasluua ning läbi loovuse tasandeid tõsta,” arvab kuulus dirigent.

Järviga nõustub ka laupäeval rahukontserdil "Maailm, mis jääb meile" esinev “Eesti laulu” võitja Stefan Airapetjan: "Me ei tohi jääda ükskõikseks, et Ukraina sõjaga ei jääks tunne, et nüüd on kõik läbi, leiab. Me oleme kõik inimesed ja peame üksteist aitama. Me peame külvama headust, et inimestel ei kaoks lootus, et headus on veel maailmas olemas."

"Me ei tohi jääda ükskõikseks, et sõjaga ei jääks tunne, et nüüd on kõik läbi. Et nad teaks, et meie Eesti rahvas oleme ukrainlastele valmis ulatama abikäe," leiab Stefan.

STEFAN AIRAPETJAN

Ukraina sõjakoledusi saadavad hingelised üleelamised ja toetust ning lootust leiab muusikast, leiab ka laulja Sissi Nylia Benita.

“Miljonid inimesed kannatavad hetkel Ukraina sõjakoleduste tõttu. See on humanitaarne katastroof, mida saadavad koledad hingelised üleelamised.

Muusikal on läbi aegade olnud müstiline jõud kõnetada meid keerulistel aegadel. See puudutab selle kõige ehedamas vormis neid sügavaid emotsioone, mis sõja ajal meis esile kerkivad või hinge peituvad.

Ma usun, et inimestena me oleme üks. See tähendab, et me kõik peame sellisel ajal olema üksteisele olemas ja toetama neid, kes toetust kõige enam vajavad. Igaühel meist on oma viis, kuidas abivajajaid toetada!

Ma loodan, et saan omale antud hääle ja muusikaga toetada just neid, kes seda toetust ja lootust otsivad ning ootavad, nii siin kui ka meie kallite ukrainlaste juures.”

Järgmisel laupäeval, 23. aprillil kell 19:00 toimub Saku Suurhallis toetuskontsert Ukraina laste heaks.
Eesti noored toetavad sõja eest põgenenud Ukraina lapsi rahukontserdiga, millel esinevad nii praegused kui tulevased tippsolistid koos Eesti parimate kooridega ja orkestriga Kristjan Järvi juhatusel.

Musitseerivad: Maarja-Liis Ilus, Uku Suviste, Stefan, Sissi, Jaagup Tuisk, Getter Jaani, Ruslan Trochynskyi, Ingmar Kiviloo, Wanda Helene Ollep, Märten Männiste, Andreas Pall, Diana Maria Toomingas, Tiina Adamson, Maribel Vääna, Marten Põldmets, Merili Käsper, Natalja Zaugarova, Rute Trochynskyi, Annabel Soode, Arhanna Sandra Arbma, Mirtel Kollo, Marcella Emilie Soonik, Raimond Veiper.

Kaasa teevad koorid: Huik, Vox, Muusikalikoolikoor, VHK koorid, Püha Miikaeli Poistekoor, Meero Muusik, ETV laste- ja tütarlastekoor, Kooriakadeemia, Helixiir.

Ansamblid: Bänd Siim Aimla juhatusel, viiuliansambel Võlukeeled.

Kristjan Järvi Ensemble ja Projektorkester, dirigent Kristjan Järvi.
Kõlavad soolopalad ja ühislaulud eesti, ukraina ja inglise keeles, kõrvuti helisevad pop ja klassika.

𝐀𝐧𝐧𝐞𝐭𝐮𝐬𝐢 𝐬𝐚𝐚𝐛 𝐭𝐞𝐡𝐚 𝐓𝐞𝐥𝐢𝐚, 𝐄𝐥𝐢𝐬𝐚 𝐣𝐚 𝐓𝐞𝐥𝐞𝟐 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧𝐢𝐧𝐮𝐦𝐛𝐫𝐢𝐭𝐞𝐥:
900 6905 (5 eurot),
900 7901 (15 eurot)
900 7902 (30 eurot).
Annetusliinid on avatud 14.04-25.04