Konstantin Dmitriev on üks Ukraina huvitavamaid pop-artiste. Omapärase häälega esinejat tunneb publik kui julget, tundlikku ja lüürilist kangelast. Möödunud aastal Ivan Dorniga kaasprodutseeritud plaadilt „Armas” («Симпатичен», 2021) on pärit tema lood „Mozol” ja „Neonovaya Noch”. Sveta Baaris esineb Constantine akustilise kavaga.

Venemaa sissetungi järel riigist lahkunud Ingret Kostenko ehk Ingret, kes nimetab oma indiet ja pop-rokki põimivat loomingut „hinge kajaks”, on kogunud Ukrainas populaarsust läbi tõsielusaadete „X-Faktor” ja „Rahva Hääl”. Sõja tõttu jäi tal debüütalbumile välja andmata järg, mille lugusid saab kuulata kontserdil live-esituses.

Ingret

Julgelt eksperimenteeriv indie-bänd Tonka andis välja uue EP „Noorust enam ei tule” kaks päeva enne sõda. Tonka muusika tsiteerib tihti Ukraina luuletajaid, viimane EP põhineb Oleksandr Olesi ja Mykola Khvilovyy luulel, mängides dünaamiliselt vokaali ja helitaustaga.

„Sellisena kõlab tugevus, ilu, armastus ja valu, ilusa, töötahtelise ja andeka rahva hääles,” kirjeldavad esinejaid ürituse korraldajad.

Kontserdi tulu läheb “Masterskaya” fondile Ukraina kultuuriinstitutsioonide toetuseks, humanitaar- ja meditsiinilise abi ning laste vajaduste tagamiseks.

Heategevuslik kontsert „Muusika. Toetab. Vabadust” toimub sel teisipäeval, 26. aprillil kell 19.00 Sveta baaris (Telliskivi 62). Ukraina sõjapõgenikele on sissepääs tasuta, pilet uksel 15 eurot.