People andmetel on kuninganna Elizabeth kohtunud oma 70-aasta pikkuse valitsusaja jooksul paljude silmapaistvate kuulsustega. Üks neist oli ikooniline Marilyn Monroe. Mõjukad naised kohtusid 1956. aasta oktoobris Londoni teatris.

Raamat "Marilyn’s Met the Queen" on kirjutatud Elizabethi ja Monroe kohtumisest. Autor Michelle Morgan ütleb, et Monroe suurimaks unistuseks oligi kohtuda Inglismaa kuningannaga.

1956. aastal saabus Marilyn Monroe abikaasa Arthur Milleriga Inglismaale filmi "Prints ja näitusetüdruk" võtetele. Morgani sõnul kasvas Monroe huvi kuninganna vastu visiidi ajal. "Tema unistuseks oli Buckinghami palees teed juua," kirjutab Morgan oma raamatus. Naised kohtusid Monroe võttereisi lõpus. Teed näitlejatar juua ei saanud, kuna kohtumine leidis aset Londoni teatris, kuhu kogunesid tolle aja kuulsaimad filmitähed.

Väidetavalt jälgis kuninganna Monroed tähelepanelikult, kui Ameerika ikooni juurde jõudis. Morgani sõnul, et Marilyn võttis kuninganna käest heldinult kinni. Naistel oli põgus arutelu Inglismaa ja kuninganna töö üle.

Teatrist lahkudes rääkis Monroe ajakirjanikele oma kohtumisest kuningannaga. "Kuninganna on tõeliselt südamlik ja armas," sõnas ta. Kuninganna avaldas omakorda 1961. aastal ajakirjale UK Magazine oma arvamuse näitlejannast. Elizabeth hakkas pärast kohtumist Marilyni vastu huvi tundma ja vaatas läbi kõik tema filmid. "Ta on tõesti tore inimene," kinnitas Elizabeth, "Mul oli temast isegi veidi kahju - ta oli nii närvis, et oli kogu oma huulepulga maha lakkunud."