Ševtšuk esines eile oma bändiga DDT enam kui 8000-pealisele publikule Ufa linnas. Kremli- ja sõjavastasuse eest tuntud muusik selgitas "Armastuse"-nimelist laulu sissejuhatades, mida tähendab tema jaoks isamaa.

"Isamaa, sõbrad, ei ole presidendi p*rse, mida peab kogu aeg mudima ja suudlema. Isamaa on vaene vanaema raudteejaamas, kes müüb kartuleid. See on isamaa!" lausus rokkar.

Venemaa iseseisva uudisteportaali The Moscow Timesi andmetel tuli Ševtšukil esinemise järel korrakaitsjatele enam kui tund aega selgitusi jagada.

"Kaks eriüksuslast ootasid riietusruumi sissepääsu juures. Nad isoleerisid Juri grupist ja bändi direktorist ja rääkisid enam kui tund aega kontserdist ja Ševtšuki avaldustest sõja ja kodumaa kohta," sõnas kontserdi üks korraldajatest. "Nad tahtsid teda isegi kinni pidada, kuid viimasel hetkel soovitasid Juril politsei avaldusele alla kirjutada."

Ševtšuki süüdistatakse Venemaa sõjaväe "diskrediteerimises". Süüdimõistva otsuse korral võib teda oodata kuni 50 000 rubla (742 euro) suurune rahatrahv.

Jaga
Kommentaarid