Alexela kontserdimaja oli eile õhtul tulvil avaliku elu tegelasi ja ettevõtlikke inimesi, kes olid kutsutud tähistama Urmas Sõõrumaa sünnipäeva. Sõõrumaa ja tema lähedased olid riietatud Austria rahvariietesse ning seda põhjusega - kontserdimaja laval etendus muusikal "Helisev Muusika" otse Londonist, West End Internationali originaalproduktsioonis. "Elu on sisemise mängufilmi peegeldus ja maailm pelgalt selle ekraan. Minu senine 60-osaline seriaal saab kokkuvõtte Richard Rodgersi ja Oscar Hammersteini kogupere muusikaliga," kirjutas Urmas Sõõrumaa peo kutsel. Muusikali aitasid Eestisse tuua Tiina Jokinen ja Peeter Vähi Klaaspärlimängu muusikafestivali egiidi all. Enne etendust kogunes lavale Sõõrumaa laiendatud perekond ja sünnipäevalaps pidas nende ees seistes pika ning südamliku kõne. Ta tänas kõnes muu hulgas kõiki oma naisi ja lapsi, kes istusid kontserdisaalis ühes reas, suurimate õppetundide eest elus. Ka muusikal ei olnud valitud juhuslikult - Urmas Sõõrumaa meenutas oma isikliku seitsme lapsega kapten von Trappi ja ka praegune sõjaolukord andis suure annuse päevakajalisust. Enne lavastuse algust kõlas laval muusikaline mantra ja kogu laval olnud Sõõrumaa perekond seisis laval kallistusringis.

Südamliku fooni tõi etendusse asjaolu, et kapten von Trappi lapsi kehastasid Eesti lapsed - Lydia Rahula laululapsed, kes tulid inglisekeelsete laulude ja tekstiga väga hästi toime. Saal aplodeeris etenduse lõpus püsti seistes ja truppi kutsuti lavale korduvalt tagasi.

"Helisev muusika" etendub Sõõrumaa sünnipäeva auks Alexela kontserdimajas kolmel õhtul - eile olid kutsutud ettevõtja kõige lähedasemad inimesed ja tähtsaimad teekaaslased ning saal oli kuulajaist tulvil. Ettevõtjatest oli kohal kogu Eesti eliit: Heiti Hääl, Armin Karu, Hans H. Luik, Tiit Vähi, Neinar Seli, Enn Veskimägi, Aivo Pärn, Gunnar Kobin, Marti Hääl, Hillar Teder, Janek Mäggi, Aivar Pilv, Kristjan Thor Vähi, Jaan ja Eve Toots jpt. Poliitikutest nautisid õhtut Tallinna linnapea MIhhail Kõlvart koos abikaasa Anastassia Kovalenkoga, Kristina Šmigun-Vähi, Urmas Reinsalu ja Kristen Michal. Õhtut austas kohalolekuga ka peapiiskop Urmas Viilma. Kohal olid ka Evelin Ilves, Kristjan Järvi, Kadi Lambot, Mihkel Raud, Uku Suviste, Gerd Kanter, Indrek Tarand, Luisa Rõivas, Epp Kärsin jpt. Oluliste teekaaslastena oli kohal ka Sõõrumaa sünnitalus Adilas elava kommuuni seltskond.

Täna õhtul on Alexela kontserdimajja "Heliseva muusika" etendusele kutsutud Eesti olümpiakomitee liikmed ja sportlased, neljapäeva õhtul lastekodulapsed ja heategevusorganisatsioonid, keda Urmas Sõõrumaa on toetanud.

Jaga
Kommentaarid