Vanilla Ninja

Eesti üks rahvusvaheliselt edukaimaid artiste Vanilla Ninja esindas 2005. aastal Šveitsi looga "Cool Vibes". Tüdrukutebänd sai võistlusel palju tähelepanu ja lõpuks saavutati finaalis 8. koht. Samal aastal Eestit esindanud Suntribe ei saanud poolfinaalist edasi.

SVEITS JA VANILLA NINJA

Varasemalt olid ninjatüdrukut proovinud ka Eestit esindama minna. 2003. aastal osales bänd looga "Club Kung Fu" kodumaises eelvoorus, kus nad olid vaieldamatult rahva lemmikud, kuid kuna eurolaulu valis žürii, siis Riiga lõppvõistlusele sõitis Vaiko Epliku bänd Claire's Birthday, kes jäi looga "Eighties Coming Back" 21. kohale. Nüüd saab ainult mõelda, mis kõik oleks olnud, kui ninjatüdrukud oleks sinna pääsenud...

Tui Hirv

Kui tavaliselt on Eesti artistide jaoks olnud ahvatlev saada kuulsaks just läänemaailmas, siis lauljatar Tui Hirv otsustas 2002. aastal saada hoopis Leedu eurolaulikuks. Vaid 17-aastane Tui esitas loo "Find Your Way", mis jäi 15 pala seas 8. kohale.

"Me ei võitnud. Žürii poolest olime eespool, aga kohalikule seltskonnale ei meeldinud. Võiduloo kohta olid juba arvamused, et hea kui see päris võistlusel kaks punkti saab," ütles Tui Hirve loo üks autoreid Kersti Kuusk toona Eesti Päevalehele. Kuuse sõnul peeti eestlanna laulu poliitiliselt Leedut esindama ebasobivaks. "Nagu ka Eestis heideti ette, et miks laulab rootslane," osutas Kuusk samal aastal Eestit esindanud Sahlenele.

TUI HIRV SOUNDS OF THE SEA

Maarja-Liis Ilus

2003. aastal proovis Eestit juba kahel korral edukalt esindanud Maarja-Liis kätt ka rootslaste Melodifestivaleni eelvoorus. Looga "He Is Always On My Mind" Eurovisionile pääseda soovinud 22-aastane lauljatar jäi toppama finaali ning superfinaali ta kahjuks ei pääsenud.

ROOTSI EUROVISIOON

Pärast eurolaulu valimisel osalemist hakkas esimese eestlasena Universaliga plaadilepingu teinud Maarja-Liisi edu välismaal ka kaduma. "Paljudele see (eurolaul "He Is Always On My Mind") meeldis. Ka mänedžerid, kes seal kohal olid, kiitsid seda. Panin Universalile ette, et äkki nad annaks selle looga kiiresti singli välja, kuid see aeg lasti liiva. Nüüd pole enam mõtet," kirjeldas Maarja-Liis oma umbseisu vaid paar kuud pärast suurejoonelisel Melodifestivalenil osalemist.

Kerli

Maarja-Liisiga samal aastal proovis Melodifestivalenil kätt ka toona alles 16-aastaseks saanud Kerli Kõiv. Koos Rootsi ansambliga Locatellis esitati hoogne popplaul "Let's Go", mis jäi esimeses finaalsaates eelviimaseks.

Kerli Kõiv 2002. aasta Fizz Superstari valimisel

Rootslastele ei läinud Kerli ja Locatellise esinemine ning laul kohe üldse peale ning pärast võistluse lõppu teatasid mitmed väljaanded, et nende lugu oleks pidanud hoopis kõige viimaseks jääma.

"Aga tavalisele rootslasele lihtsalt meeldivad siledad ja lakutud tüdrukud," ütles Kerli toona teravalt Õhtulehele antud intervjuus. "Mina olen pigem viimane, kui mingi sile Rootsi artist."