Kümnetes meeldejäävates filmides ja lavastustes mänginud miljonite lemmik Oleg Ivanovitš Jankovski kannatas Interfaxi andmetel juba pikka aega kõhunäärme vähi käes ning käis mitu korda Saksamaal ravil.

Oleg Jankovski sündis 23. veebruaril 1944 Kasahhi NSVs Džezkazganis kaadrisõjaväelase perekonnas. Hiljem kolis pere Saraatovisse, kus noormees lõpetas 1965. aastal teatrikooli, mille järel ta asus tööle kohalikku draamateatrisse.  

Kinos hakkas ta mängimajuba 1968. aastal ning 1973 kutsuti Jankovski kuulsasse Moskva Lenini komsomoli nim. teatrisse (Lenkom), mille peanäitejuhiks on siiani Mark Zahharov.

Kokku on Jankovski mänginud rohkem kui 80s filmis, milledest tuntumad on Tarkovski „Peegel", „Tavaline ime" koos samuti hiljuti surnud Aleksandr Abduloviga, „Veel õnnetäht kord tõuseb hele" (dekabristi roll), peaosad Loteanu filmis „Mu õrn ja hell metsloom" ja „Seesama Münchhausen", „Sherlock Holmesi ja doktor Watsoni seiklused: Baskerville'i koer", „Tsaaritapja" (keiser Nikolai II).

Tema viimased tähtrollid olid Christina Ricci isa Briti režissööri Sally Potteri filmis "Mees, kes nuttis", Komarovski teleseriaalis „Doktor Živago" ja kaasalöömine eelmise aasta stiilifilmis „Stiljagi" („Lõngused"). Oma viimase rolli tegi Oleg Ivanovitš sel sügisel linastuvas filmis „Ivan Julm ja metropoliit Filipp".

Jankovski on Nõukogude Liidu riikliku preemia laureaat ja sai 1991. aastal viimasena NSVL rahvakunstniku tiitli. Lisaks paljudele teatri preemiatele autasustati Jankovski kolmel korral ordeni Teenete Eest Isamaa Ees neljanda, kolmanda ja teise järguga.

 Dmitri Medvedev ja Oleg Jankovski

Aastal 1993. sai temast Sotši kinofestivali president ning 1997 kinofestivali Kinotavr direktor.

Jankovskit jäid lisaks fännidele leinama Venemaa teenelisest näitlejannast abikaasa Ljudmilla Zorina ja poeg Filipp, kes on samuti näitleja ja režissöör.

Hüvastijätt armastatud näitlejaga toimub 22. mail Lenkomi teatris kl 11, ütles teatri direktor Mark Varšaver RIA Novostile. Leinatseremoonia viiakse läbi Nikolai Imetegija kirikus Hamovnikis. Oleg Jankovski maetakse Novodevitšeja kalmistule.