Tehingu väärtuseks oli BBC andmetel kolossaalsed 4,05 miljardit dollarit.

Tegemist on Disney suuruselt kolmanda üleostmisttehinguga ettevõtte ajaloos: aastal 2006. ostis Disney Apple'i omanikult Steve Jobsilt 7,4 miljardi dollariga ära animatsioonistuudio Pixar ning 2009. aastal sai Disney Marveli koomiksite omanikuks, makstes 4,2 miljardit dollarit.

Kuigi "Tähesõdade" filme seni tootnud Lucasfilmi omanik George Lucas väidab, et oligi aeg filmisarja tegemine järgmisele põlvkonnale edasi anda, on filmi fännid tänasest uudisest vägagi tagajalgadele aetud.

On ju kultusfilmi staatuses "Tähesõjad" aastakümneid olnud terve fännide subkultuuri inspiratsiooniallikaks ning tõsimeelsed "tähesõdalased" kardavad, et Lucasfilmi Disneyle müümine tähistab kultusfilmide ja "Jedi-ajastu" lõppu.

Paljude filmiekspertide sõnul tuleb aga müügitehing "Tähesõdade" filmidele, mille populaarsus juba 1990ndatel alla käima hakkas, ainult kasuks.

Disney plaanib järjekorras seitsmenda "Tähesõdade" filmiga maha saada 2015. aastaks. Kahesas film peaks ilmavalgust nägema aastal 2017 ning üheksas aastal 2019.

Viimane "Tähesõdade" film jõudis kinodesse aastal 2005.