Tihhonovi mälestusteenistusel Lunastaja Kristuse peakirikus osalesid vaid tema sõbrad ja lähedased. Seejärel toimus ilmalik hüvastijätt Moskva kinomaja suures saalis, kuhu pääses vaid sada näitleja austajat. Kirst kanti saalist välja "17 kevadise hetke" sarja muusika saatel.

Puusärk tippluurajat mänginud näitleja põrmuga sängitati Novodevetšje kalmistule sõjaväeliste austusavalduste saatel - kahuripaukude ja sõjaväe orkestri saatel.

Nõukogude Liidu rahvakunstnik ja Brežnevi poolt isiklikult Lenini ordeniga autasustatud Tihhonov suri 4. detsembril ühes Moskva haiglas. Teda olid vaevanud probleemid südamega.

Tihhonovi nimetatakse Nõukogude kino viimaseks suureks näitlejaks. Tema populaarsust näitas kasvõi tõik, et kui televisioon näitas „17 kevadist hetke", siis Nõukogude linnade tänavad tühjenesid. Kuid isegi peale seda ei saanud Tihhonovi nimetada ühe rolli näitlejaks.

Nipsakas traktorist Matvei Morozov Penkovost, mehine vürst Bolkonski, range ajalooõpetaja Ilja Melnikov - need ja teised tema poolt kehastatud kangelased panid sisuliselt pooled nõukogude naised Tihhonovi armuma.

Kolleegide silmis jäi näitleja üleliidulisest kuulsusest ja rahva armastusest hoolimata tagasihoidlikuks ning ei teinud endale hinnaalandust. „Näitleja elu - see on üks pidev eksam. Ja mõtet seda sooritada näeb artist ainult publikus," tavatses Tihhonov rääkida.

Eesti vaatajatele on Tihhonov tuntud lisaks Stirlitzi rollile ka
filmidest "Sõda ja rahu", “TASS on volitatud teatama”, „Vaatame, mida toob esmaspäev”
ja „Valge Bim mustkõrv”.