"Õhtusöök viiele": Vaata, mida pakkus Priit Sibul külalistele
Priidu retseptid:
Esimene eelroog: kukeseene amps
Kukeseened
või, sibul
Merevaik
Kukkel
sool, pipar
Hakkida kukeseened ning praadida need võis. Hakkida sibul. Segada soojad
seened, merevaik ja sibul. Lõigata kukkel pooleks ja röstida või küpsetada
ahjus krõbedaks. Katta krõbe kukkel kukeseene kattega.
Teine eelroog: suvikõrvits
Suvikõrvits
kõva juust (Nopri Meierei)
oliivõli
sidrun
mesi
sool, pipar
Tükeldada või riivida suvikõrvits. Valmistada kaste: panna kaussi oliivõli,
pigistada sinna juurde sidrunimahl, lisada mesi, sool ja pipar. Segada
ühtlaseks massiks. Suvikõrvits kasta kastmesse ning siis asetada taldrikule.
Peale riivida juust.
Pearoog: tuur rohelise salatiga
Tuur
Meresool
erinevad salatid
tomat
pipar
sinep
mesi
oliivõli
Puhastada kala ning soolata. Panna ahju 180 C ca 35 minutiks (oleneb kala
suurusest). Salatid ja tomat tükeldada. Valmistada kaste: oliivõlile lisada sinep ja
mesi ning sool ja pipar. Segada ühtlaseks massiks. Valada kaste salatile
ning segada. Võib lisada juustu.
Magustoit: Kama-rikotavaht marjadega
Rikota kohupiim
kama
suhkur
vahukoor
Segada kohupiim kamaga. Vahustada vahukoor ning segada kohupiima ja kamaga. Serveerida kaussi ning lisada ilu ja maitse tarvis marjad. Head isu. Toidu tegemiseks kasutage võimalikult palju toiduaineid, mida
võimalik saada lähiümbrusest.