Toidutegemisega Priit ennast iga päev ei vaeva, kuid külalistele pakkus ta roogi, mis kõlbaks isegi tsaari enda lauale.

Priidu retseptid:

Esimene eelroog: kukeseene amps

Kukeseened

või, sibul

Merevaik

Kukkel

sool, pipar

Hakkida kukeseened ning praadida need võis. Hakkida sibul. Segada soojad
seened, merevaik ja sibul. Lõigata kukkel pooleks ja röstida või küpsetada
ahjus krõbedaks. Katta krõbe kukkel kukeseene kattega.

Teine eelroog: suvikõrvits

Suvikõrvits

kõva juust (Nopri Meierei)

oliivõli

sidrun

mesi

sool, pipar

Tükeldada või riivida suvikõrvits. Valmistada kaste: panna kaussi oliivõli,
pigistada sinna juurde sidrunimahl, lisada mesi, sool ja pipar. Segada
ühtlaseks massiks. Suvikõrvits kasta kastmesse ning siis asetada taldrikule.
Peale riivida juust.

Pearoog: tuur rohelise salatiga

Tuur

Meresool

erinevad salatid

tomat

pipar

sinep

mesi

oliivõli

Puhastada kala ning soolata. Panna ahju 180 C ca 35 minutiks (oleneb kala
suurusest). Salatid ja tomat tükeldada. Valmistada kaste: oliivõlile lisada sinep ja
mesi ning sool ja pipar. Segada ühtlaseks massiks. Valada kaste salatile
ning segada. Võib lisada juustu.


Magustoit: Kama-rikotavaht marjadega

Rikota kohupiim

kama

suhkur

vahukoor

Segada kohupiim kamaga. Vahustada vahukoor ning segada kohupiima ja kamaga. Serveerida kaussi ning lisada ilu ja maitse tarvis marjad. Head isu. Toidu tegemiseks kasutage võimalikult palju toiduaineid, mida
võimalik saada lähiümbrusest.