ETV eetris pühapäeviti jooksev Eesti poliitmaastikku ironiseeriv sari on tekitanud vaatajas küsimuse, kes on "Riigimeeste" tegelaskujude prototüübid. Veermäe sõnul ei ole nad kellestki konkreetsest inspiratsiooni saanud.

"Inspiratsiooni on andnud pigem poliitika ja poliitikud üldiselt. Kedagi konkreetset me endale eeskujuks võtnud ei ole," ütleb ta.

Sarja peategelane, sotsiaalse sidususe ministrit kehastav Taavi Teplenkov sobib saatemeeskonna sõnul oma rolli ideaalselt. "Taavi on väga hea näitleja ja sobiv karakter ministri rolli jaoks," räägib Veermäe, kes on Teplenkoviga ka varem koostööd teinud.   

Kokku valmib riigimeeste tegemistest seitse osa, pluss üks sarja ja temaatikat kokku võttev lisaosa. "Esimesed seitse moodustavad kokku ühe tervikliku loo sotsiaalse sisususe ministri elust, karjäärist ja tegevustest," tutvustab Veermäe ja lisab, et tulevastes osades räägitakse nii seksuaalvähemustest, sallivusest, vanurite probleemidest, vaesusest kui ka parteide rahastamispoliitikast.

Filmimees Artur Talviku sõnul nõuab poliitiline satiir vaatajalt natuke eelteadmisi, et sellest aru saada ning usub, et sarja vaatajareiting väga suur olema ei saa. Veermäe sõnul on aga esimese osa ligi 100 000 vaatajat väga hea tulemus.