OÜ Ivar Must Production kaebas viie aasta eest kohtusse Lauri Laubre firma OÜ Mayor Arts Organization (MAO) — viimane olla tema kui fonogrammitootja õiguste rikkumisega talle kahju tekitanud, kirjutab Kroonika.

Musta ja ta esindaja, vandeadvokaat Anto Variku kinnitusel on MAO seitsme aasta eest pakendanud firmas Helisalv Dave Bentoni plaadi “From Monday to Sunday” 3000 koopiat ning need Musta loata, kes Bentoni laulud salvestas ehk fonogrammi tootis, maha müünud! Must virutas Laubrele letti kahjuhüvitise nõude 240 000 krooni.

Nüüd sihib Musta firma Laubre ettevõttelt juba kopsakamat, 548 917kroonist kahjuhüvitist. Harju Maakohtu pressinõuniku Kristina Otsa sõnul on hagi arutatud lausa kolmes kohtuastmes.

“Kahe aasta eest tühistas Riigikohus selles asjas tehtud esimese ja teise astme kohtuotsused ja saatis uueks arutamiseks Harju Maakohtusse,” pajatab Ots.

Tema sõnul selgub nädala pärast, 11. veebruaril, kas nõue on aegunud või mitte: “Pärast seda otsust saab selgitada, kas kahju tekitati, ja kui see on selgunud, tehakse kindlaks kahju suurus.”

Ivar Must ei pea vajalikuks teemat kommenteerida.

“See peaks peagi möödas ja läbi olema. Hetkel pole ma selle vana asjaga isegi mitte väga kursis,” ütleb omakorda Laubre.