Kohtumine saare purjutava hobusega juhtus nii: ühel ilusal suvepäeval telkis Katrin koos tuttavatega mere ääres, kirjutab
.

Pesemiseks otsustati kasutada ligidal asuva turismitalu sauna. “Kohapeal oli perenaine, kes ütles, et neil on kombeks ette maksta, mida me ka tegime. Lisaks hoiatati meid, et neil on hobune, kes vabalt ringi liigub. Et me ei ehmataks või nii. Tegime siis sauna ja nautisime suvisel terrassil oma jooke.

Äkki tuli hobune, võttis õllepurgi hammaste vahele, kallas ümber ja lakkus ära. Algselt oli see naljakas. Kuid ta tegi seda veel, veel ja veel,“ kirjeldab Katrin, kuidas hobune muudkui mokkadega õllepurke kortsutas, et viimnegi õlletilk kätte saada.
“See hakkas juba naljast kaugele minema. Ja siis hakkas teine pea ees sauna trügima! Hoidsime ust hirmu ja jõuga kinni.”

Katrin tõdeb, et tagantjärgi meenutades on õllelembese hobuse lugu naljakas, kuid toimumise ajal oli kõigil väikene hirm nahas.

“Kui hobust polnud tükk aega enam näha, otsustasime kiirelt lahkuda. Lapsed ja mehed ees, mina sõbrannaga pärast asjade korda panemist järele,“ jätkab lauljatar.
Kui kõik olid juba mõelnud, et kutsumata külaline oli lõplikult lahkunud, kihutas hobune traavides taas nende poole!

“Sõbranna ütles, et nüüd ei tohi jooksma hakata. Selle lause lõpetuseks kadus ta ise nagu pasteldega välk auto poole.”

“Hobune ajas meid tükk aega taga. Selline külaliste lahkumise põhjus oligi vist see, miks perenaine soovis ettemaksu. Looma abiga oleks ta muidu sellest lihtsalt ilma jäänud. Tervitused neile!“ muigab Katrin.