Jõgevamaal Pilistvere vanas rehehoones jätkuvad mullu menukalt läinud «Rasputini» etendused. Kurikuulsa tsaari õukonna niiditõmbaja vägev nimiroll on seal mängida endisest teatridirektorist parlamentääril Saarel, kirjutab Kroonika.

Kesksuvel esietendub aga Ontikal «Mtsenski maakonna leedi MacBeth» - nimiosas Ülle Lichtfeldt. Tema mängida on vanatoist mõisniku ihar-igatsev naine Katarina. Üllatuslikult aga kehastab Indrek seekord mitte naist kihevile ajavat noort keevaverelist talupoega Sergeid, vaid just toda jalus olevat «vanatoid». Hukatusliku kire ja armukadeduse lugu ise on tuntud nii Šostakovitši kuulsa ooperina «Katarina Izmailova» kui ka mitmes Vene filmiversioonis. 

Rakvere lavastaja Eili Neuhaus võttis selle loo ette aga just Üllele mõeldes. Pluss - sobiv juubeliroll on seal ka kõigi kolme ühisel lemmikul sõbral-kolleegil Ines Arul.

«Siis kui me lavastajaga Katarina rollist rääkima hakkasime, olin ma noorem ja ilusam. Aga aeg läheb ja ega tal muud üle jää, kui see tükk lõpuks lavale tuua,» naerab Ülle.

«Võib-olla on mul füüsiliselt raskem hakkama saada kui neil, kes näitlejatööd päevast päeva teevad, aga vaimselt olen ma valmis,» ei pelga Indrek. Ning pühendab oma Riigikogu-puhkuse juba teist suve õpitud ja verre jäänud näitlejakutsele.