Restoran Vapiano juhataja Tarvo Jaansoo sõnul on Vapiano kontseptsioon tallinlaste poolt väga hästi vastu võetud. Solarises avatava uue Vapiano teeb veelgi huvitavamaks restorani paiknemine erinevatel korrustel, mis võimaldab külastajatel valida täpselt endale sobiv koht kas restoranis, lounge’is või terrassil, seda nii einestamiseks kui lihtsalt kergeks kohvitamiseks. „Kindlasti lisab restorani atmosfäärile palju juurde kaunis vaade, mis avaneb Vapianost meie Estonia teatrile ja Tammsaare pargile,“ kirjeldas Jaansoo uut Vapiano restorani, mis hakkab tööd andma enam kui 60 inimesele.

“Vapiano on kindlasti üks Solarise nii-öelda ankurrentnikke koos Nokia Kontserdimaja, Cinamoni kinokeskuse ja Apollo raamatukauplusega,” selgitas keskuse juht Anneli Palvadre, kelle sõnul on Solarisse tervikuna oodata laia valikut erinevaid tugeva kontseptsiooniga söögikohti. “Südalinna büroodes töötavatele inimestele pakub Solarise avamine suurepäraseid võimalusi nii kiireks lõunaks kui mõnusaks õhtueineks pärast tööpäeva lõppu,” kinnitas Palvadre.

Ligi tuhandel ruutmeetril laiuva restorani alumisel korrusel hakkab paiknema esinduslik 65 kohaga lounge, kus pakutakse lisaks Vapiano tavamenüüle ka suurt valikut kokteile ja teisi jooke. Solarise keskuse aatriumiga ühendatud teise korruse suures saalis saavad populaarseid Vapiano pastasid, pitsasid ja salateid nautida korraga ligi 170 inimest. Samal korrusel saab samuti olema hubane väike baar, kust toidu kõrvale klaasi veini või pärast sööki tassi head kohvi saab tellida.

Solarise Vapiano kolmandal korrusel hakkab paiknema restorani köök, milles toimuv saab tänu klaasakendele olema nähtav ka kõigile saalis viibivatele külastajatele. Lisaks tuleb restorani juurde üle 100 ruutmeetri suurune ja ligi 65 istekohta mahutav terrass, mis avaneb Estonia teatri esisele väljakule ning kus on tänu ümbritsevatele klaasseintele soe ja tuulevaikne istuda. Nii nagu ülimenukaks kujunenud Hobujaama tänaval asuvas Vapianos on ka sügisel Solarise keskuses avatavas restoranis tellimist ja arveldamist lihtsustav kiipkaartide süsteem.

Restorani sisekujundus järgib Vapiano rahvusvahelist sisekujunduskontseptsiooni oma avatud köögi frondiga, saalis asuvate oliivipuulaudadega, klaasseintega pasta vabrikuga kliendisaalis ja mõnusa kaminaga lounge'is. Restorani saalil on kõrgust 9 meetrit, mistõttu saab restorani ülemise saali valgustus olema selline, mida teistes restoranides Eestis ega mujal Baltikumis pole varem kasutatud. Alumine lounge saab olema intiimsema atmosfääriga ja sobiva valgustusega kokteilide nautimiseks enne filmi, teatrietendust või kontserti. Vapiano on oma ligi 70 restoraniga täna üks maailma kiiremini kasvavaid restoranikontseptsioone, mis lisaks Euroopale laieneb jõudsalt ka Ameerikas, Mehhikos, Lähis-Idas ja mujal maailmas. Edu tunnustusena on Vapiano võitnud viimastel aastatel erinevaid gastronoomia auhindu üle maailma. Tallinna Hobujaama Vapiano valiti sel kevadel Eesti 50 parima restorani hulka.