Rebecca on 13-aastane, USA-st, Californiast pärit plika, kes sai saatuslikul päeval, 11. märtsil 2011 ülemaailmselt kuulsaks. Jah, tegu on järjekordse internetistaariga. Mängus oli YouTube käsi.

10. veebruaril laeti tema esimene, ema poolt 2000 dollariga kinni makstud muusikavideo üles. See seisis YouTubes ja kogus üsna vähe tuntust, esialgu. Siis läks mööda üks kuu ja üks päev, kui saabus 11. märts, reede. Selle reede kohta öeldakse internetis lausa "Miks just see reede?!" Sel reedel muutus Rebecca laul nn Viral-iks. See tähendab, et hakkas meeletu kiirusega üle kogu Maa levima.

Lauluks on "Friday". Tsiteeriksin siinkohal sõnu (1. salmi), mille tõlge näeb välja säärane: "Seitse hommikul, ärkan üles hommikul, pean olema värske, pean minema alla korrusele, pean otsima kausi, pean sööma hommikusöögihelbeid. Näen kõiki, aeg ruttab, tiksub edasi, kõik kiirustavad."

Seejärel on nüüdseks juba kuulus "Millisel istmel peaksin ma istuma" koht ja pärast seda refrään. Arvad ikka veel, et sõnad on head? Mõned salmid edasi on sõnad:"Eile oli neljapäev, neljapäev. Täna on reede, reede. Me oleme nii põnevil, me oleme nii põnevil. Meil saab täna lõbus olema."

Kogu see jant tema hääle ja sõnade üle on tekitanud ülemaailmse diskussiooni, tema video on üks vaadatuimaid, ja selle on ta saavutanud vaid pooleteise nädalaga. Ta singel tõuseb ja tõuseb edetabelites, sest inimesed ostavad ja kuulavad seda, lihtsalt, et teada saada, kas see on tõesti nii halb.

Ta on interneti-memedes suur täht, tema pilti videostseenist, kus ta laulab "Millisel istmel peaksin istuma" töödeldakse staadioni ja teatriistmete kõrvale. Tehakse nalja, et temaga ei tasu kinno minna, seal ju palju istmeid ja Ameerikas levivad isegi kleepsud, tema näo ja jutumulliga, kuhu saad tema laulu sõnu kirjutada ja nt parkimisplatsile postile kleepida, kirjaga "Millise koha peaksin võtma?"

Selles valguses vaadatuna... Ta on tõesti populaarne, küll halvas mõttes, kuid nagu teada siis ka negatiivne tähelepanu on tähelepanu. Võib-olla on tegu tõesti tema produktsioonifirma (mis seni suhteliselt tundmatu) poolt tehtud väga hea turunduskampaaniaga, kus talle kirjutatigi halb lugu, lasti tal (kellel, tunnistagem, on üsna halb hääl) sisse laulda ja tehti selline halenaljakas, lausa tema üle naerev video?

Hetkel teenib ta iTunesis ja Amazoni muusikapoes oma singli pealt ning ka YouTube maksab talle (nagu kõigile väga vaadatud videotele, olenevalt vaadatavusest kuni kümneid tuhandeid dollareid). Ka sina, lugeja, pidid enne selle loo lugemist ju enne selle loo ära kuulama, et aru saada. Ka meediakajastus, küll enamasti negatiivne, Rebecca kohta annab talle veelgi enam hoogu sisse.

Kallis lugeja, mida arvad sina? Kas Rebecca on tõesti vaid vaene väike 13-aastane plikatirts, kes arvab tõsimeeli, et oskab laulda või on tõesti vaid negatiivse tähelepanu peale välja mindud ja tegu on turundustrikiga?