Fakte Freddie Mercuryst (1946 - 1991):

Oma usult oli Freddie zarathustralane. See tähendab, et ta uskus Pärsia prohveti Zarathustra õpetusi ja tegi seda väidetavalt sügavamalt kui filosoof Friedrich Nietzsche.

Freddie armastas kasse. Ta pühendas oma sooloalbumi "Mr. Bad Guy" (1985) oma kassidele: "See on pühendatud mu kass Jerryle kui ka Tomile, Oscarile ja Tiffanyle ja kõikidele maailma kassidele, teised võivad p... kerida!".
Tuuridel olles tegi Freddie oma kassidele pikki telefonikõnesid.

Albumil "Innuendo" on lugu "Delilah", mis räägib samanimelisest kassist.

Meest mäletatakse tema vuntside järgi, kuid need kasvatas ta alles 1980. aastal. Samal ajal lõikas ta maha ka oma pikad kiharad.

Freddie on öelnud: "Mind ei ole loodud taeva tarvis. Ma ei taha (pärast surma) taevasse minna. Põrgu on palju parem variant. Kui palju huvitavaid inimesi ma seal kohtan!"

Edetabeleid vallutanud hiti "Crazy Little Thing Called Love" kirjutas Freddie väidetavalt vahuses vannis istudes.

Freddie rääkis oma haigusest (AIDS) avalikkusele alles päev enne surma. Ta varjas seda pikka aega ka oma bändikaaslaste ees.

Oma kodu pärandas Freddie oma pikaajalisele armastusele Mary Austinile. Laulja käis Maryga senikaua kuni läks n-ö meeste peale üle. Mary teadis Freddie haigusest esimeste seas ning toetas teda elu lõpuni.