Mihklil polnud Publikule seepeale eriti midagi mõistlikku öelda, kinnitas vaid hingeldades, et kui vastu ei võta, siis ega keegi maha ei löö. "Tegime loo Ivar Musta juures, seal on tema käekiri väga tuntav, seega ma usun, et Eesti Laulu tiimil oleks seda huvitav kuulata," arvas ta ja kiirustas sähvivate fotoaparaatide eest minema.

Kell 15.15 tassis ETV meelelahutustoimetuse juht Mart Normet ümbrikukasti otsustavalt minema ning praeguseks avaldatud numbrid kuulutavad uut rekordit - tervelt 159 lugu! Žüriil seisab igatahes ees raske töö, et valida välja 20 parimat, keda neljapäeva õhtul ETV saates „Ringvaade“ üles lugeda.

„Eesti laul 2012“ produtsent Heidy Purga on kindel, et telemaja fuajees asunud kogumiskasti jõudis värskeim kodumaine muusika. „Igal aastal on konkursilt tõusnud uued tähed ja leidunud säravaid üllatajaid. Oleme alati rõhutanud, et „Eesti laulule“ on oodatud muusika, mis artiste inspireerib,“ räägib Purga ning lisab kavalalt juurde, et küllap on oodata Eesti Laulu üldises korralduseski miskit põnevat.

Peab tõdema, et ETV fuajees oli sagimine tõepoolest vilgas. Kes astus julgelt ja sirge seljaga üle läve, kes hiilis mööda seinaääri. Kastini jõudsid lõpuks aga kõik ning mis peamine...viimasel hetkel nagu ikka tähtsate asjade puhul. Lauljatar Mia näiteks leidis, et tähtsaid asju aetaksegi viimasel minutil. 

Kui eelmisel aastal esitati lauluvõistlusele 140 pala, siis sel aastal püstitati uus rekord, 159 ning koos tänaste numbritega on nelja aasta jooksul lauluvõistlusele toodud 564 pala, mis on korraldusmeeskonna sõnul tunnistuseks, et Eestis luuakse palju uut muusikat.

„Kui nii edasi läheb, võib ka 20 poolfinalisti valimisest väheks jääda,“ rõõmustab ETV meelelahutustoimetuse juhataja Mart Normet, „vastastikune usaldus muusikute ja konkursi korraldajate vahel on tõeliselt tugev.“ Normet lisab veel, et on väga põnevil. "Eks vaatame ja uurime neid ümbrikke. Äkki on vaja midagi välja visata...kunagi ei tea, äkki on keegi kirjutanud meile lihtsalt paberi, millel kirjas: Tšau!" naerab ta.

"Eesti laul 2012" ajakava:

  • 20 parimat avalikustatakse 16. detsembril;
  • esimene poolfinaal toimub 18. veebruaril;
  • teine poolfinaal toimub 25. veebruaril;
  • finaal toimub 3. märtsil Nokia Kontserdimajas.
lugusid!


Finaali piletid on aasta lõpuni soodushinnaga saadaval Ticketpro ja Piletilevi müügipunktides.