“Vaadati üksipulgi läbi, millised albumid vastavad Eesti Muusikaauhindade kandideerimisnõuetele ning millised plaadid milliste kategooriate alla kvalifitseeruvad,” ütles üks nõukogu liikmeid, muusikaärimees Arne Valmis.
“Esmakordselt kutsuti kokku nõukogu, kus olid esindatud mitmed eri muusikaliikide- ja muusikatööstuse spetsialistid lõpetamaks spekulatsioone teemal kas üks või teine albumi on õiges kategoorias,” lisas Valmis.

Eesti Fonogramitootjate Ühingu poolt korraldatav igaaastane suurüritus kutsus sel aastal kokku valikulise nõukogu.
“Olemasolevate kategooriate läbiarutamine, täiendamine ja ümbervaatamine on päevakorras olnud juba mitu aastat,” kommenteeris nõukogu vajadust ürituse meediajuht Reno Hekkonens.
“Mitmete artistide ja muusikaspetsialistide poolt on tulnud arvamusi, et see või teine plaat ei kandideeri päris õiges kategoorias. Kuna tihti on muusikastiilid põimuvad, ent valik tuleb teha - otsustasime kokku kutsuda spetsialistide konsiiliumi,” lisas Hekkonens.

Nõukogu otsustas muuhulgas, et jazz- ja blues-kategooria ei kandideeri sel aastal koos ning blues'i kategooria jäetakse albumite vähesuse tõttu sel aastal ära.

Lahku löödi ka punk- ja metal-kategooriad. Lisaks otsustatakse lähipäevil kas Eesti Muusikaauhindade nominatsioonide nimekirja lisatakse täiesti uusi kategooriaid.

14. korda toimuv Eesti Muusikaauhindade tseremoonia toob üheks õhtuks kokku kogu Eesti muusikatööstuse, meedia- ja reklaamiinimesed ning meelelahutuse tegijad.
Eelmisel korral triumfeeris Eesti Muusikaauhindadel Lenna, kes võitis oma albumiga neli auhinda. Galakontserdil esinesid skandinaavia rokkstaar Sunrise Avenue, Ott Lepland, Lenna, Liisi Koikson, Singer Vinger ja Ultima Thule.

Tunnustused eesti parimatele muusikutele jagatakse kätte 2. veebruaril Nokia Kontserdimajas toimuval galakontserdil.