Esmapilgul on kuldne retriiver Tanner tavaline koer, kuid kahjuks on ta sünnist saati pime ning kaotas 1-aastasena ka oma peremehe. Kaotus jättis koerale sügava jälje — ta piinles üha rohkem krampides ning oli ka perioode, kus haigushood kimbutasid igal ööl.

Tanner viidi kliinikusse, sest uus peremees ei tulnud koera hooldamisega enam toime. Ka loomaarstid ei näinud lahendust ja soovitasid koera piinad lõpetada ja ta magama panna.

Sel hetkel, kui lootus hakkas kaduma, kohtus pime koer noore labradoripreiliga. Ka Blairi minevik oli olnud karm, sest tänaval elades oli ta üle elanud tulistamise. See muutis looma väga kartlikuks ja sarnaselt Tanneriga toodi ta kliinikusse põhjusel, et keegi ei suutnud tema eest hoolt kanda.

Kui koerad esimest korda mängisid, sai must labrador aru, et Tanneril on nägemisega probleeme ja ta hakkas teda liikumisel abistama, võttes Tanneri jalutusrihma hambusse.

Kõigi üllatuseks vähenesid mõne nädalaga kuldsel retriiveril krambihood. Tanneriga kohtumine on hästi mõjunud ka Blairile, kes on teise koera seltskonnas muutunud tunduvalt rahulikumaks ja sõbralikumaks. Arstide sõnul pole nad varem näinud, et kahe looma sõprusel oleks nii tervendav mõju.

Kliinik otsib loomadele nüüd ühist kodu. Tanneri haiguste tõttu ei saa see lihtne olema, sest nõuab peremehelt oskust koera haigushoogude ajal abistada, kirjutab Huffington Post.