5. KOHT – toored grillvorstid
Kuigi mahu järgi moodustavad toored grillvorstid kõige väiksema osa, on need muutumas üheks populaarseimaks grillitavaks tootekategooriaks, mis on aastaga kasvanud ligi 20%! Põhjus lihtne – kui veel 10 aastat tagasi nägi tooreid grillvorste poelettidel üsna harva, siis nüüdseks on valik nii mitmekesine, et võtab silme eest kirjuks. Tooreste grillvorstide menu seisneb selles, et need on rohke lihasisaldusega, valmivad grillil väga kiiresti ja on mahlased ning maitsvad! Eelmisel aastal osutus populaarseimaks tooreks grillvorstiks Rakvere šašlõkivorst naturaalses lambasooles, mis oli omas kategoorias ka Eesti enimmüüdud toode. Sel aastal panustab ettevõte aga mahedamaitselisele uudistootele - Lastegrillvorstidele lambasooles, millele on lisatud ehtsat ploomipüreed. Rakvere Lihakombinaat usub, et tooreste grillvorstide maht kasvab jätkuvalt ka tulevikus.

4. KOHT – eelküpsetatud ehk valmisgrillvorstid
Valmisgrillvorstid on toorvorstidest mahu poolest hetkel veel populaarsemad. Võib-olla ka seetõttu, et neid ei pea valmistama ilmtingimata grillil, vaid saab hõlpsasti ka pannil praadida, mis teeb neist mugavalt valmistava roa ka väljaspool grillihooaega. Samuti valmivad grillvorstid lihast kiiremini, mistõttu on hea alustada grillimist vorstidest – nii saab suurema nälja kiirelt kustutada. Möödunud aastal osutus populaarseimaks tooteks valmisgrillvorstide kategoorias liharikas Eesti Rahwa grillvorstide sari. Sel aastal lisandus populaarsesse sarja ka grillvorst suitsujuustuga. Muide, kui liita tooreste ja valmisgrillvorstide mahud kokku, moodustavad vorstid grilltoodete kategoorias kindla esikoha.

3. KOHT – grillribi
Kolmandale kohale platseerub grillribi, mida eestlased armastavad eeskätt kui mõnusat vahepala ja näksimist sumedal grilliõhtul. Pole midagi paremat, kui ampsata vahutava õlletoobi kõrvale üht maitsvat grill-ribi! Grillribide kategoorias lööb laineid Rakvere grillribi, mis on Eesti enimmüüdud grilltoode. Seega, võib arvestada, et pea iga grillija korvi satub ka pakk Rakvere grill-ribi.

2. KOHT – grill-liha
Väga mugav on valmistada suveõhtul mahlane grill-pala eelmarineeritud lihast. Küllap just seepärast on see tootekategooria grilltoodete edetabelis kõrge positsiooni saavutanud. Toitev, maitsev ja kiiresti valmiv suveroog on oma mahtude poolest edetabelis tugeval teisel kohal. Kõige enam armastasid eestlased eelmisel aastal Rakvere keefirimarinaadis liha. Sel aastal on keefirimarinaadi kõrvale uudistootena tekkinud leiva-jogurtimarinaadis grill-liha, mis ähvardab samuti lüüa müügirekordeid.

1. KOHT – šašlõkk
Eestlased on šašlõkirahvas! Olgugi, et šašlõkk kui toit pärineb Taga-Kaukaasiast, on see meie seas väga hästi vastu võetud. Võib julgelt väita, et enamasti on grillipeol ka šašlõkk vardas. Kuigi algse retsepti järgi valmistatakse šašlõkki lambalihast, on eestlaste lemmikuks siiski sealihašašlõkk. Selle kategooria kõige populaarseim toode on Rakvere keefirimarinaadis šašlõkk. Selle suve hitihoiatuseks šašlõkikategoorias on aga Rakvere kaljašašlõkk. Eks siis näis, kas kali trumpab keefiri üle?

Üldse süüakse Eestis kõige enam sealiha – keskmiselt 32 kg inimese kohta aastas. Järgmisel kohal on linnuliha, mida süüakse keskmiselt 22 kg inimese kohta. Alles siis järgneb veiseliha 11 kg ja lambaliha vaid poole kilogrammiga inimese kohta aastas.