Kõnealune katse pidi selgitama 9 joonistuse abil, milline on LSD mõju inimpsüühikale ning reaalsustajule. Selle raames manustati kunstnikule, kelle isik on jäänud ajalooürikutes saladuseks, psühhotroopset narkootikumi, ulatati kätte lai valik joonistusvahendeid ning kästi pihta hakata. Joonistusobjektiks pidi olema psühhiaater, kes terve eksperimendi vältel koos katsealusega kinnises ruumis istus ning märkmeid tegi.

1.joonistus

Esimese joonistuse valmistamiseks võttis kunstnik söekriidi, kirjeldas enesetunnet normaalse ning tavalisena, ega tundnud enda sõnul aine mõju absoluutselt. Seda pole paraku teada, kas tegu oli esimest korda LSD's tarbiva katsealusega või mitte. Esimesest doosist oli möödunud 20 minutit ning pilt nägi välja SELLINE.

2.joonistus

Teine joonistus valmis 85 minutit pärast esimest ja 20 minutit pärast teist doosi, mis tõid katsealusele tõelise eufoorialaengu. "Ma näen sind selgelt, nii selgelt... see oled sina... on kõiksus... ma ei suuda seda pliiatsit kontrollida, see muudkui läheb edasi!" Pilt tuli SELLINE.

3.joonistus

Kolmas joonistus valmis 2 tundi ja 30 minutit pärast esimest doosi ning kunstnik oli muutunud väga vaikseks ja keskendunud hoolikalt joonistamisele. Aeg-ajalt pomises omaette: "Piirjooned on küll tavalised, kuid väga elavad, kõik vahetab värvi, mu käsi peab järgima neid jämedaid jooni, mu teadvus on koondunud kolme punkti - käsi, küünarnukk ja keel!". Pilt nägi välja SELLINE.

4.joonistus

Neljas joonistus valmis vaid mõni minut pärast kolmandat. Katsealune hoidis paberipatakat raudses, lausa paanilises haardes. "Ma proovin ühte teist joonistust," korrutas ta maniakaalselt. "Objekti piirjooned on normaalsed, aga minu pildi omad ei ole, mu käsi käitub veidralt. See ei ole ju hea joonis, eks? Ma annan alla...ma proovin veel!" pomises ta, pilt valmis SELLINE.

5.joonistus

Viies joonistus valmis samuti vaid mõni minut pärast neljandat. "Ma tean, ma proovin teha ühe katkematu joonega skitši...üks joon, ei ühtki katkestust!" puterdas ta erutunult. Kui pilt valmis sai, hakkas patsient homeeriliselt naerma ning võpatas seejärel, kuna miski põrandal ehmatas teda. Pilt oli SELLINE.

6.joonistus

Kuues joonistus valmis, kui esimesest doosist oli möödas 2 tundi ja 45 minutit ning kunstnik näis olevat väga häiritud, kuid samas apaatne. Ta nentis aeglaselt, et sooviks veel üht pilti proovida. "Ma olen..kõik on...muutunud...nad kutsuvad...sinu nägu...põimitud...ta on...," ümises ta seosetut teksti ning tundmatut viisikest. Pilt oli SELLINE.

7.joonistus

Seitsmes joonistus valmis 4 tundi ja 25 minutit pärast esimest doosi, kuna patsient oli vahepeal 2 tundi lihtsalt lebanud ning kätega õhus vehkinud. Tema tagasipöördumine joonistusvahendite juurde toimus väga äkki ning pliiats asemel kasutati otsustavalt akvarelle. "Sellest saab mu parim joonis, täpselt nagu esimene, ainult et parem. Kui ma pole ettevaatlik, kaotan jälle kontrolli, kuid seekord mitte, sest nüüd ma tean. Ma tean!" kordas ta järjekindlalt. Pilt oli SELLINE.

8.joonistus

Kaheksas joonistus valmis 5 tundi ja 45 minutit pärast esimest doosi, mil kunstnik lisas teosele jooni tosina kaupa samal ajal toas edasi-tagasi joostes ja selgitades, et teda huvitavad aja ja ruumi keerulised seosed. Umbes poolteist tundi hiljem istus ta maha ning suutis kontrolli taastada. "Ma tunnen oma põlvi jälle! Mõju hakkab vist kaduma. Aga see on päris hea pilt, kuigi seda pliiatsit on raske käes hoida," selgitas ta, hoides käes hoopis pastelle. Pilt sai SELLINE.

9.joonistus

Viimane joonistus valmis väga vastumeelselt 8 tundi pärast esimest doosi, mil patsient istus lamamisalusel ning teatas, et LSD mõju on täielikult lahtunud, välja arvatud mõningad nägude moondumised. "Mul pole mitte midagi selle viimase joonistuse kohta öelda. See on halb ja ebahuvitav. Ma tahan koju minna!" Pilt oli SELLINE.

Delfi ei propageeri mitte mingit sorti narkootikumide kasutamist!