Pärast hetkelist pilkast pimedust astuski motiveeriva marsimuusika saatel lavale Peeter Oja, kes etenduse algul esitles end punase klounininaga valimiskanditaadina. Aplausi saatel algas show sõnadega: "Tervist, mul on väga hea meel, et te olete oma valiku teinud ja valinud mind!". Kloun jätkas rahvaga sõbralikku suhtlemist nagu üks korralik kandidaat kunagi. Klounaad lõppes sõnadega: "Kas on veel midagi, mida ma saaksin teie linna heaks teha?" ja punase nina eemaldamisega muutus ka tegelaskuju. "Poliitikuna ma võiks kõik probleemid ära lahendada aga Peeter Ojana - natuke kahtlen", lausus mees ja oligi tagasi tuntud Ojana.

Tunni vältel publikul suunurkadel alla vajumise ohtu polnud. Kohati sai esineja nautida aplausisahmakaid etenduse ajal. Siiski ütles ta ise kohe algul ära, et ta ei tulnud siia selleks, et poliitikute kallal närida. Esimene vali naer kõlas kui Oja kiitis siiralt kohalikke ametnikke: "Kiriku torni selline kukk teha! Milline disain, ära lihvitud, suurepärane!"

Ühe-mehe-ülesastumises sai kuulda ja näha põhiliselt seda, mis on Eestis valesti ehk nagu peaesineja ise ütleb: "See on jama!" Peeter Ojale omaselt väljendusrikkalt ja grimassirohkelt tõi ta huumoriprismas välja ka naljakaid seikasid oma igapäevategevustes - isegi tavaline poekülastus tänapäevase valikurohkuse juures kõlas väga naljakalt.

Teemad vahetusid tihti nagu stand-up-ile kombeks, kuid valimised ja poliitika alatoon jätkus neis kõigis: "Kujutage pilti, poliitilise kampaania ajal hakkab eestlane naeratama. See on sama nagu surnu mängiks kitarri!"

Oja parodeeris ka tuntuid inimesi, näiteks Mati Kaalu, Edgar Savisaart ja tema paremat kätt Monikat.

Kuulda oli palju Eesti avaliku elu tegelaste nimesid. Nagu Peeter Oja puhul võiski oodata leidus palju ka ärapanemist samanimelise saate stiilis. Näiteks Vilja Savisaar Toomasti aadressil, kes veel mõni aeg tagasi Ansipit laimas, kuid täna, neli aastat hiljem hoopis kiidab.

Samas pakkus humorist välja lahendusi probleemidele: "Mõnikord ma mõtlen, et võtaks kõik meie poliitikud punti ja saadaks ära ning telliks läänest uued. Aga kui avad paki ja seal sees on Berlusconi!?" mõtleb Oja ja jõuab tüki lõpus selgusele, et kuigi valik on väike, siis valimata ka ei saa jätta. Lavalt lahkub mees klounina ja aplausi saatel.

Telesaate "Ärapanija" vaatajana jättis Oja show mulle positiivse mulje. Peeter oli nagu vahva naabrimees, kes huumoriprismas Eesti poliitika lahti rullib ja taas kokku pakib.

Muide