"Valimisdebatid, mida meedia on vahendanud, meenutavad Ivan Krõlovi valmi, kuidas luik, haug ja vähk koos vankrit üritasid vedada. Võimupirukas on ju hea ja rammus, sestap koosneb ka meie pirukas ainult heast toorainest, sisaldades luige asemel parti (nii ilusat lindu ei saa ega tohigi pirukasse panna), haugi ja vähki, mille saab asendada vähisabakestega," kirjeldab mees oma blogis värskelt avaldatud retsepti.

VÕIMUPIRUKAS

Tainas:

250 g jahu
2 muna
25 g võid
2-3 spl vett

Täidis:

150 g pardiconfit´i(luige asemel) või küpsetatud pardikoiba
150 g vähisabasid
150 g haugifileed, puhast kalaliha soola, pipart, hakitud tilli
30 g sibulat
30 g paprikat
30 g spinatit
30 g porrut
30 g tomatit
5-6 muna
400 g rõõska 35%list koort
Maitseks: muskaatpähklit, küüslauku, loorberit, cayenne pipart

Valmistamine:

Jahust, munast, võist ja veest valmista taigen ning lasta mõni tund seista. Või peab olema pehme ja seda võiks vähekese soolaga maitsestada. Siis tuleks taigen rullida lahti ja panna koogivormi, jätta servad u 2-3 cm kõrguseks.

Part tuleb tükeldada väikesteks tükkideks, jõevähisabad võivad jääda terveks. Soola ja pipraga maitsestatud haugifilee tuleb panna 5 minutiks ahju küpsema, seejärel tükeldada sentimeetristeks kuubikuteks.

Tükeldada tuleks ka sibul, paprika, porru ja tomat, praadid võiga kergelt läbi ehk glaseerida. Lisada seejärel spinat ja riivitud muskaat, sool, pipar, cayanne pipar ja loorber (pärast hautamist võta loorber välja).

Seejärel tuleks segada part ja juurviljad omavahel ning lahtiklopitud muna ja koor omakorda. Täidis tuleks valada taignaga ääristatud vormi ning sinna peale kallata koore-muna vedelik.

Pealt võiks kaunistada küpsetise lahtirullitud taingna lehekestega.

Tulemus peaks välja nägema nagu Guiche Lorraine, aga veel ilusam!

Võta oma amps võimu ja jälgi ka alates 16 Delfi TV vahendusel, millised on Emmanuelle'i arvates iga erakonda esindavad snäkid, mida ta täna meie "Valimiskohvikus" meisterdab.