Kirjatükk ilmus täna veebilehel Pottermore, Potteri-lugudest tuttava võlurite maailma häälekandja Daily Prophet "kõmuartikli" kujul, teatab Time. Kuigi veebilehel ilmub Rowlingu sulest pidevalt väiksemaid jätkukirjutisi (näiteks lendluudpalli maailmameistrivõistluste kohta, mis on ajastatud jalgpalli MMi ajaks), on ta esimest korda otsustanud ka armastatud raamatutegelased tagasi tuua.

Loo tegevus rullub lahti reportaaži vormis lendluudpalli meistrikatelt ning on kirja pandud võlurite maailma kuulsaima kõmureporteri Rita Skeeteri sõnade läbi. Harry Potterit kirjeldab ta kui peatselt 34-aastast täismeest, kelle juustest võib juba pisut halli leida. Ta on abielus oma sõbra Ron Weasley õe Ginniga (mis selgus juba filmi viimases osas), kes on ametilt ajakirjanik. Harryl on kaks poega: James ja Albus. Lisaks välgukujulisele armile on salateenistuses tegutsevale Harryle põsele tekkinud suur arm, mille kohta ajakirjanikul aga ministeeriumist infot välja pinnida ei õnnestunud. Ka tõstatab Skeeter ka küsimuse, kas Potterite abielupaari suhetes on ikka kõik korras, kuna naist ta Harry ja poegadega lendluudpalli VIP-areenil ei märka.

Ron on loomulikult abielus Hermionega ning väidetavalt on tema punased juuksed hakanud juba hõrenema. Ka Hermione soeng ei saa kõmureporterilt kiita. Muuhulgas tuleb aga välja, et Ronil ja Hermionel on kaks last: poeg Hugo ja tütar Rose.

Selgub, et ametilt on kõik kolm peategelast ühel või teisel hetkel töötanud võlukunsti ministeeriumis, kust aga Ron lahkus, et suunduda koos oma viguriväntadest vendadega vägagi tulusasse meelelahutusärisse, luues oma maagia- ja huumori-show. Hermione aga, keda kirjeldatakse kui võlumaailma femme fatale'i, kes omal ajal semmis nii Potter kui ka lendluudpalli tšempioni Viktor Krumiga, on jätkuvalt tööl võlukunsti ministeeriumis ning vastutab seadusloome ja -järelvalve eest.

Muuhulgas selgub artiklist, et naise leidis endale ka kohmetu Neville Longbottom, asudes seejärel tööle Sigatüüka võlutaimede professorina.

Kirjutis osutus nõnda populaarseks, et veebileht olla lausa umbes jooksnud. Kel huvi tervet artiklit lugeda, peab end lehel aga registreerima.