Mirko Miilits on endine ansambli August Hunt liige, kes selle koosseisus on osalenud kaks korda ka Eesti Laulu konkursil.

“Kuni 24. eluaastani olin ma atrofeerunud lihastega hipi,” kirjeldab Mirko Miilits oma trennieelset vormi. “Minu päevane toidukord oli tavaliselt üks pakk pelmeene, üks kamatahvel ja kui oli veel hea päev, siis jõin pudeli õlut ka. Ühesõnaga olin selline vegeteeriv tainas.”

Mirko räägib, et enesetunne oli tal tol ajal loid - tööl ei viitsinud käia, sõpradega ka ei tahtnud olla. “Siis käis mingi klõks ära peas - nüüd aitab!” Omal käel treeningutega alustanud Mirko tegi alguses absoluutselt kõike valesti. Kuni ühel päeval kutsus jõusaali treener ta kõrvale: “Nii ei saa! Sul on vaja toitumiskava ja treeningplaani!”

Fitnessi-huvi viis Mirko nii kaugele, et tänaseks on tal taskus treeneripaberid.

“Kui mu välimus hakkas muutuma, siis hakkasid ka bändikaaslased ning teisedki muusikud huvi tundma, et mida ma teen.” Nüüd on tema klientideks Eesti kõige tuntumad tegelased: Eurovisioonil Eestit esindanud Elina Born, riigikogulane Heidy Purga, Ewert and the Two Dragonsi muusik Erki Pärnoja, Trafficu liikmed Silver Laas ja Robert Vaigla, näitleja Kristel Aaslaid ja muusik Taavi Paomets.

“Mõned aastad tagasi kui ta oli kolleeg kitarrist veel, kohtusime Soomes laval. Esinesime isegi koos oma ansamblitega,” räägib Erki Pärnoja ansamblist Ewert and the Two Dragons. “Kuskilt olid levinud kuuldused, et ta tegeleb sellega, millega ta nüüd tegeleb. Mina olin juba pikemalt mõelnud, et võiks ennast kuidagi käsile võtta.” Nii sattuski Pärnoja Mirko juurde treenima. “Vanasti polnud mulle mingi probleem tahvel šokolaadi õhtul kodus ära süüa. Energiat jäi aina vähemaks, kaal langes kogu aeg ja ma muutusin aina nõrgemaks. Aga Mirkoga ma rääkisin toitumisest palju, ma pidasin toidupäevikut ning sain Mirkolt väga palju nõu, kuidas oma liikumist ja toitumist korraldada.”

Trafficu solist Silver Laas ütleb, et trenni eesmärk on parem välja näha. “Vanust tuleb ka juurde ja enam kõik ei lähe nii kergesti ära, mis vanasti läks lennates. Naljakas on see, et kui keegi ütleb sulle, et hakka pidama toidupäevikut, siis sa enam ei söö nii nagu vanasti. Sa ei taha kogu seda jama kirja panna! Juba see motiveerib paremini toituma.”

Näitleja Kristel Aaslaid käib Mirko juures treenimas, et ennast paremini tunda ja et liigset rasva luudele ei koguneks.

Mirko ütleb, et suurim viga, mida tehakse, on ebaregulaarne söömine. “Mõni võtab mitu kohvi päevas. See kõigutab veresuhkrut ja toiduvalikud lähevad siis jamaks. Minnakse sööma siis kui hundinälg on majas! Et nüüd võtaks ükskõik mida! Ja siis valitaksegi liiga rasvased ja liiga magusad söögid.”

Mirko soovitab magusavajaduse rahuldamiseks eelistada tumedat šokolaadi. See aitab vältida šokolaadi ületarbimist. Sest mis šokolaad teeb? Ta lööb kunstlikult veresuhkru hästi kõrgele. Ja kui see siis, laks, alla kukub, siis ongi kehal selline tunne nagu talt oleks midagi ära võetud. Seepärast tekivadki meeleoluhäired ja väsimus. Kui šokolaadist saadud energiat kuhugi ei rakendata, siis ladustub see rasvadeks.”

Erki Pärnoja polnud varem kuigi sageli treeninud. “Jõusaalis liikusin pigem varjulistel aladel või seinaääri mööda. Aga Mirkoga oli kohe julge ja mugav trenni teha. Ta motiveerib väga hästi. Ta on super selles, mis ta teeb.” Kristel Aaslaid lisab, et Mirko kirjutab pikki motiveerivaid treeningu- ja toitumisalaseid analüüse. “Ta on tohutult hea sõnasepp. Ta suudab juba paari lausega tohutult motivatsiooni sisse süstida.”

Kui juttu tuleb personaaltreeneri hinnakirjast, siis jääb Mirko veidi salapäraseks, kuid ütleb, et tema tunnihind jääb 35-45 euro vahele. Ta ütleb, et kui bänditegemisega ei teeninud ta midagi, siis nüüd, treenerina, on tal siiski regulaarne sissetulek.