Perioodil, mil vabariigi presidendi vastuvõtuks suupistete maitseid välja töötati, ei võtnud peakokk Taigo Lepik mitte kilosid juurde, vaid kaotas neid. „Suupisted on pigem maitseelamus kui eesmärk kaalus juurde võtta,” selgitas Lepik. „Õnneks jagasin ma need degusteerimised mitme päeva peale ära ega võtnud seega kilosid juurde,” sõnas ta.

Tänavu üritas Lepik kaasata rohkem kokkasid väljaspoolt Tallinna, et tuua kohale justnimelt Eesti maitseid. „Seda, mida tehakse Saaremaal, Otepääl, Jõhvi, on natuke erinev. Varieerumisi on ideedes — selle pärast ongi nad siia kokku toodud, et pakkuda täiuslikku elamust.”

See, kui palju oli president Ilvesel sõnaõigust suupistete osas, sõltus Lepiku sõnul sellest, kui palju presidendil oli aega kohal käia. „Ajagraafik on võrdlemisi muutlik ja tuleb lihtsalt leida võimalus. Õnneks ta leidis selle võimaluse,” märkis Lepik ning lisas, et presidendi arvamusega arvestati igal juhul ja et kolmest degusteerimisest ühel viibis riigipea ka isiklikult.

Kokku valmib kokkade nobedate näppude vahel üle 21 000 suupiste, millest 16 900 on soolased ning mida valmistab kokku 12 inimest. 4200 on magusad, mille valmistamine on jagatud kahe inimese vahel.

Kuna tööpäev tõotab tulla pikk ja intensiivne, ennustab Lepik pikka õhtut. „Ma kahtlen, et tänase päeva sees magama saan.”