Koppel, kes ka ise värskelt EBSis Executive MBA programmi lõpetanud, tõdes, et igal oma ala spetsialistil ja ettevõtjal on lisaks kogemusele vaja ka haridust. „Kui sa tänases muutuvas maailmas iga päev midagi ei õpi, avastad sa peagi, et sinu ärimudel on esimese innovatsioonipuhangu tagajärjel käpuli. Nii lihtne see ongi,“ ütles Koppel.

Üha enam on karjääriredelil edasi liikumise üheks tingimuseks magistrikraadi olemasolu. EBSi prorektori Toomas Dannebergi sõnul annavad magistriõpingud võimaluse mitmekülgseks enesearenguks, suurendavad enesekindlust ja avavad tihti ka hoopis uusi karjäärivõimalusi. „Kui bakalaureusetasemel õpitakse erialast valdkonda tundma ning lähenetakse valdkonnale laiemalt, siis magistriõpe on sihipärane ja fokusseeritud teadmiste omandamise viis, mille diplom kinnitab inimese erialast kompetentsust,“ kinnitas Danneberg.

EBSi magistriõppe peamisteks õppesuundadeks on ärijuhtimine ja ettevõtlus, kuid õppida saab ka näiteks äriinnovatsiooni ning koostöös Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiaga kultuurikorraldust. Õpe toimub olenevalt erialast eesti või inglise keeles. „Meie spetsialiteediks on just äri- ja juhtimisharidus. Erineme teiste ülikoolide magistriõppe programmidest ka õppemeetodite poolest. Õppetöös kasutatakse e-õppel põhinevaid lahendusi ja videotreeninguid, team-teaching’ut, paljudes ainetes lahendatakse rahvusvahelisi reaalseid ärikaasusi ning õpet jagavad nii tunnustatud õppejõud kui ka valdkonna tipp-praktikud,“ rääkis Danneberg.

Küsimusele, kas juhiks olemist on üldse võimalik õppida, vastas Peeter Koppel, et kõike on võimalik õppida, ka juhiks. „Arvamus, et ma olen sündinud nii- või teistsuguseks, on puhas laiskus ja ohvrimentaliteet. Küsimus on motivatsioonis. Kõige edukamad ongi tavaliselt kõige suuremad luuserid, kellel on lihtsalt luuser-olemisest villand saanud ning haridus annab neile edukaks saamisel suurema hoo. Haridus lihvib maha ka selliste inimeste nurgad, kellele juhiks olemine on eesmärk omaette ning õpetab oma alluvatesse inimlikult suhtuma,“ arvas Koppel.

EBSi magistriõppe infoõhtu algab neljapäeval kell 18 EBSis, aadressil Lauteri 3. Külalisesineja Peeter Koppel arutleb teemal “Raha hakatakse külvama helikopterilt!” Pärast külalisesineja sõnavõttu jätkub õhtu EBSi õppekavade tutvustusega.

Rohkem infot SIIN.

Jaga
Kommentaarid