Isa on keegi, kes tahab su kinni püüda, kui kukud, kuid selle asemel tõstab su üles ja laseb uuesti proovida. Isa on see, kes tahab hoida sind tegemast vigu, aga laseb sul õppida enda vigadest, isegi siis, kui su süda on purunenud. Ta on inimene, kes hoiab sind, kui nutad, ja särab uhkusest, kui õnnestud. Ta usub alati sinusse, isegi kui ebaõnnestud. Ta on sinu isa ja kui veab, siis ka parim sõber, kes lisaks koos filmide vaatamisele ja jalgrattaga sõitmisele ka sinu muresid ja rõõme jagab. Ta on just kui tugev ning kindel kalju, kellelt võib alati toetust loota. Isadepäeva puhul toome teieni kuusteist märki sellest, et sul on enda suurepärase isaga tõeliselt vedanud.

1. Ta on üks neist inimestest, keda tead kõige kauem

Ta on alati Sinu kõrval olnud ja on ka praegu. On sõpru, kes kaovad, kui Sul on rasked ajad, ning leidub neid, kes jäävad kindlalt alati püsima, juhtugu mis tahes. Sõprust võib mõõta selle järgi, kui palju kvaliteetaega te koos sõbraga veetnud olete. Su isa on Sinu parim sõber, sest Sa tunned teda terve oma elu ning ta on alati, mil teda vajad, Sulle tingimusteta toeks. Isegi siis, kui tal on olnud miljon muud asja, mis tegemist on vajanud, pole ta olnud kunagi liiga hõivatud selleks, et Sinu pisaraid minema pühkida või koos Sinuga suurepärast pühapäeva koos veeta. Juba ainuüksi kõik need aastad, mis te koos olete veetnud, on piisav põhjus tema parimaks sõbraks nimetamiseks.

2. Tal on teadmised ja kogemused, mida ühelgi teisel Sinu sõbral ei ole

Sinu isa on inimene, kelle nõuandeid ja soovitusi usaldad kõige enam. Loomulikult on Sul ka teisigi sõpru ja ülejäänud perekond, kuid kui Sul on tõeliselt head nõu vaja, siis pöördud esimesena alati tema poole. Millist karjäärirada valida? Kuhu oma raha investeerida? Kuidas saada üle murtud südamest? Kõigile neile küsimustele on tal alati vastused olemas ja mis peamine- Sa kuulad teda ja hindad sügavalt tema õpetussõnu ning arusaama maailmast.

3. Ta on inimene, kellega jagasid enda esimesi avastusi maailma ja elu kohta

Te olete koos veetnud väga palju kauneid mälestusväärseid hetki. Sa igatsed neid salajasi plaane, mida te koos lapspõlves tegite, ja neid kohti, kus te ainult kahekesi käisite. Ta õpetas Sulle nii palju olulisi asju puu otsa ronimisest kuni teiste arvamusest mitte hoolimiseni välja. Ta julgustas Sind olema Sina ise oma kõige ehedamas ja paremas hiilguses.

4. Ta kõndis neljakäpukil, teeseldes, et on loom, selleks, et Su tuju paremaks muuta

Kui olid kurb, siis tegi ta alati kõike selleks, et Su tuju paremaks muuta. Mäletad, kui ta koera moodi haukudes neljakäpukil mööda põrandaid , teeskles, et ta on tulnukas või pani endale pähe naljakaid mütse? Seda kõike tegi ta selleks, et taas Sinu näol südantsoojendavat naeratust näha, mis talle alati nõnda oluline on olnud. Ja loomulikult ei lõpetanud ta komejandiga enne, kui Sinu silmad taas särama lõid.

5. Ta kandis Sind süles, kui Su väiksed jalad kõndimisest väsinud olid

Mäletad, kui ta Su süles treppidest viiendale korrusele viis või kui ta Su metsas jalutades kukile võttis? Seda kõike tegi ta armastusest Sinu vastu- ta kandis Sind sõna otseses mõtes kätel.

6. Ta on alati Sinu poolt

Isegi juhul, kui oled tõelise „pättusega“ hakkama saanud, on ta siiski alati Sinu poolel. Ta võib Sulle küll pikki ja õpetlikke moraalijutlusi lugeda, kuid Sa tead, et südames seisab ta alati Sinu eest väljas.

7. Ta oli esimene inimene, kellega koos õlu või veini maitsesid

Su isa teadis, et Sa kasvad suureks varem, kui ta oodata oskab, ning Sinus tärkab huvi uute kogemuste vastu- isegi nende, mis Sulle tegelikult head ei ole. Ta oli piisavalt tolerantne ja tark tutvustamaks Sulle ise esimesena neid asju enda valvsa pilgu all. Vajadusel kandis ta Sinu eest loomulikult ka hoolt.

8. Ta oli nõus mõned tunnid enda kesköisest uneajast loovutama, et saaks Sulle pidudele vastu tulla

Nii nagu kõik siin maailmas, on ka Sinu isa kunagi noor olnud. Seepärast mõistis ta väga hästi, et teismelistele meeldib metsikuid pidusid pidada. Selleks, et ohutult koju jõuaksid, ootas ta öösel Sinu telefonikõne ja sõitis peo lõppedes Sulle järele.

9. Ta oli tunnistajaks Sinu lapsepõlve kiindumustele

Mäletad, kui küsisid enda isalt kleeplinti, et saaksid suured postrid mõnest kuulsast mees-või naislauljast enda seina külge riputada või kui ta aitas Sul enda koolipõlve armastusele romantilist armastuskirja kirjutada? Ta aitas Sind alati, ilma ühtegi kritiseerivat sõna lausumata.

10. Ta julgustas Sind pööraseid asju tegema, isegi siis, kui Su ema ei lubanud

Ta mõistis noorte inimeste seiklushimulisi hingi ja seega toetas ta ka Sinu pööraseid reise koos sõpradega, ekstreemspordiga tegelemist ja teisi julgeid ettevõtmisi- seda isegi siis, kui Su ema oleks parema meelega Su turvaliselt enda tuppa lukustanud.

11. Ta seisis Su kõrval, kui esimest korda tõelist südamevalu tundsid

Ta lohutas Sind, kui esimene kallim Sulle haiget tegi ja andis ruumi ka üksi olemiseks, kui murtud südame tõttu end terveks päevaks tuppa lukustasid. Ta jagas Sinuga enda kogemusi oma nooruspõlve üleelamistest ning andis Sulle suurepärast nõu, kuidas südamevaluga toime tulla. Ta jäi igati rahulikuks isegi siis, kui ta oleks tegelikult soovinud oma sõnadega inimese, kes sulle haiget tegi, paika panna.

12. Ta on inimene, kellele võid alati iga kell helistada

Sa tead, et ta võtab alati ükskõik mis kell Sinu kõne vastu. Sulle meeldib temaga telefoni teel rääkida ja uudiseid jagada. Sa helistad talle, kui tunned end üksiku, õnnetu, otsustusvõimetuna või kui Sul on vaja nõu teemal, miks Su auto ei käivitu.

13. Ta on seadnud kõrged standardid potentsiaalsetele partneritele, seega on Sul üsna raske enda kõrvale kedagi sama imelist leida

Imelise isa lapseks olemine on ühtaegu nii tõeline privileeg kui ka takistus. Kuna Sa kasvasid koos temaga üles, siis on ta üsna tõenäoliselt ka eeskuju meeste ja üldisemalt inimeste osas. Kuidas saaksid potentsiaalset kallimat üldse tõsiselt võtta, kui ta ei tundu nii hea nagu Su isa on?

14. Ta meeldib Sinu sõpradele

Su sõbrad austavad ja peavad lugu Sinu isast. Nad ei väsi Sinu isa lõbusaid lugusid kuulamast ja tema naljade üle naermast. Samuti peab ka Sinu isa Sinu sõpradest lugu ja tunneb siirast huvi nende käekäigu vastu.

15. Ta ei muutu mitte kunagi

Ta on nagu kindel muutumatu kalju Sinu jaoks. Te ei pruugi üksteist küll pikka aega näinud olla, kuid kui te taas kohtute, siis pole teie vahel mitte midagi muutunud. Ta on alati siiralt Sinu jaoks olemas.

16. Ta on üks neist inimestest, kelleta Sa oma elu ette ei kujuta

Elu on pidevas muutumises- inimesed tulevad ja lähevad. Kiires elutempos võime unustada, et ka meie vanemad saavad kogu aeg vanemaks. Me oleme õnnelikud, et nad olemas on, küll limiteeritud aeg, aga siiski. Seega ei tasuks neid iseenesestmõistetavalt võtta. Kui tunned, et Sinu isa on üks neist inimestest, kelleta Sa oma elu ette ei kujuta ning saad teda eelnevalt mainitud paljude märkidega seostada, siis on Sul tõeliselt vedanud! Täna teda selle eest, et ta Sulle suurepärane isa on olnud!