Õllesummer Festival toimub tänavu 24. korda, 5. – 8. juulini Tallinna Lauluväljakul. Peaesinejateks Hurts (UK), Kasabian (UK), Ëlka (RUS) ning Tommy Cash. Pealava soojendusbändid on vastavalt Púr Múdd, I Wear* Experiment, Filatov & Karas ning Elephants From Neptune.

Lisaks esineb terve Eesti muusikute paremik ning esindatud on lai valik muusikastiile bluesist jazzini, rokist tantsumuusikani. Muuhulgas astuvad üles Ott Lepland, Karl-Erik Taukar, Jüri Pootsman, Koit Toome Shanon, Terminaator. Regatt, Kukerpillid, Marju Länik ja bänd, Merca, Kõrsikud, Liis Lemsalu, Reket, A-Rühm, Mahavok, Orelipoiss, Põhja Konn, Kurjam, Kym Mazelle (USA), Tanel Padar Blues Band, Sofia Rubina põneva eriprojektiga, Olav Ehala band & Nele-Liis Vaiksoo, Ashilevi jne.

Pelgalt šašlõki ja friikartuli ajad on Õllesummer Festivali toidualadel ammu möödanik ning hea muusika kõrvale pakutakse aasta aastalt aina laiemat ja eksootilisemat valikut festivalitoitu. Suurel tänavatoidualal tulevad kokku food truckid ning serveerivad ampsamist burgeritest falafelideni. Kalasadam rõõmustab mereannisõpru. Kokku on festivalil üle saja kohviku – kõhu saavad täis aasia toidu fännid ja taimetoitlased, sushisõbrad ning tegelikult ei puudu ka klassikaline šašlõkk. Õllegurmaanide rõõmuks on tänavusel festivalil esimest korda ka kodumaise käsitööõlle ja –siidri telk Õllepalee.

Rootsist tuleb kohale vahva tivoli, mis keerutab-lennutab soovijaid paarikümnel erineval atraktsioonil. Karuselle on nii päris pisikestele kui ka närvikõdi armastavatele täiskasvanutele.