Kuninganna Elizabeth II ja prints Philipi vanim poeg väisas möödunud aastal kõige rohkem ametlikke üritusi ning esindas kuninglikku perekonda tervelt 546 korral, vahendab Daily Mail.

Oma emale avalikult toeks olemise kõrval on unarusse jäänud aga prints Charlesi heategevustöö ning nii mõnigi tema poolt patroneeritav organisatsioon on jäänud ilma kopsakatest summadest. Kui 2016. aastal aastal andis mehe heategevusfond välja 7,7 miljoni naela ulatuses toetusi, siis möödunud kaheteistkümne kuu jooksel jagati neid umbes 3,1 miljonit naela eest.

heategevustööle pilgu heita, sest plaanis on ka kuninganna eest veel rohkem töökohustusi täita.

Usutakse, et printsi esinduskohustuste arv on tõusnud seepärast, et 91-aastane kuninganna on enda töökoormust asunud vähendama. Viimastel aastatel on tema poolt väisatavate ürituste arv langenud lausa 11 protsenti — kui 2016 aastal tegi taha 332 vistiiti, siis möödunud aastal vaid 296.

Prints Philip astus möödunud suve lõpus avalikust elust tagasi. Kuninganna Elizabethi abikaasa on elanud juba muljetavaldavad 96 aastat, sellest pea 70 oli ta kuninglikke kohustusi täinud.