Virtuoossus ei tähenda tingimata ülikiireid temposid ja kaelamurdvaid tehnilisi trikke, vaid oma instrumendi valdamise erilist ja täiuslikku annet. Stuudio täitus kireva helimaailmaga, kuuldavale toodi saatanlikke nägemusi, humoreske ja etüüde, kapriise ja fantaasiaid. Kuidas ühel või teisel valitud lugu õnnestus, oli muusikaekspertidest žürii hinnata.


Stuudios jälgisid muusikute etteasteid Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia rektor professor Ivari Ilja, ooperisolist Juhan Tralla ja viiulikunstnik Anna-Liisa Bezrodny. Rahvusvahelise mainega ja paljudel konkurssidel edukalt esinenud Bezrodny sõnul on erinevatel instrumentidel mängijaid üpris keeruline võrrelda. "Kui viiulimängija eksib 1/10 millimeetriga, on see katastroof. Klaveril selline ebatäpsus tähtsust ei oma. Virtuoossus on nagu vundament, millele ehitada maja. Kõige tähtsam on ikkagi muusika ise oma väljenduslikkuse ja emotsiooniga," sõnas Bezrodny.

Žürii liige Juhan Tralla leiab, et virtuoosne võib olla nii kaelamurdvas kui ka mõõdukas tempos mäng. "Virtuoossust võiks iseloomustada teatud elegants ja üleolek, mis ei saa kunagi olla omaette eesmärk. See on üks tabamatu asi," tunnistab ta. Tralla kiidab mängijate tublidust, kuid tunnistab, et ootas suuremat riskide võtmist. "Saates jäi särtsust veidi puudu. Tulevärk oleks võinud olla tulisem ja kirglikum."

Žürii ja publiku summeeritud häältest sai kokku järgmine pingerida:

1. Johannes Põlda
2. Linda-Anette Verte
3. Tanel-Eiko Novikov
4. Kaspar-Oskar Kramp
5. Kristin Müürsepp
6. Ingely Laiv
7. Arko Narits
8. Sven-Sander Šestakov

Võistluse reglemendi kohaselt saavad kõik võistlejad mängida ka 28. veebruaril toimuvas kontserdivoorus Estonia kontserdisaalis ja teises televoorus, kus tulevad esitusele unustamatud meloodiad. Seejärel tuleb ühel võistlejal saatest lahkuda, kuid Klassikatähtede omavaheline toetus ja koostöö on konkurentsist tugevam. Selle kinnituseks kõlas saate lõpuosas varasematest saadetest tuttavate muusikute üllatusetteaste - tervituslugu Eesti Vabariigi sünnipäevaks.