«Mind ajab närvi, et ka siis, kui mul pole isaga koos võte, õpetab ta mind!» nuriseb ANDRUS VAARIKu tütar MARTA kulmu kortsutades.

#p2# Kokteil punasest kassipojast, näitleja Uma Thurmanist ja iseendast — selline on 15aastane Marta Vaarik. Tal on oma ema kaunid suured silmad ning isalt päritud anne näidelda. Ta on püsimatu ning usaldav. Ja juba teist hooaega on ta tegev seriaalis «Me saame hakkama», kus ta mängib koos oma isa Andrus Vaarikuga (41). Seal, nagu päriseluski, on «vana» Vaariku tegelaskuju Margus Marta tegelaskuju Agnese isa.
Aasta jooksul on stsenarist Martat paremini tundma õppinud ning tänu sellele on arenenud ka Agnes. Ning isa jagab Martale sageli näpunäiteid — tütre meelest liigagi sageli. «Mind ajab närvi, et ka siis, kui mul pole isaga koos võte, õpetab ta mind!» kortsutab tüdruk kulmu.

Fänne jätkub
Marta on hiljuti oma mobiilinumbri ära vahetanud — sest populaarses seriaalis mängimisega kaasnevad üksikud üliaktiivsed fännid, kes ei anna noorele näitlejannale enam asu.
«Mõni mu niinimetatud sõber on mu mobiilinumbrit heldelt soovijatele jaganud,» kurdab Marta. Ja tunnistab, et muidugi on tore, kui on austajaid, aga kui nad tihti ja suvalistel aegadel helistavad, pole see enam üldsegi tore. Marta arvates on palju lahedam kirju saada. «Ärge helistage, parem kirjutage!» kõlab Marta arvamus. Kanal 2 aadressile on laekunud nii mõnedki roosad südametega ümbrikud!
Silmarõõme on Martal niigi, õppimist ja näitlemist peab ta aga kõige olulisemaks. Kui Martalt pärida, kes on tema lemmikmeesnäitleja Draamateatris, teatab ta: «Andrus Vaarik!» Ja pigista palju tahad, rohkem ei ütle ta ühegi meesnäitleja nime. Kiidab hoopis Ita Everit. #p3p#

Papa Vaarik maksab arveid
Marta on rõõmus, et ta juba nii varakult endale ise taskuraha teenib. Ent tütre arveid maksavad ka vanemad. Vaevalt papa Vaarik rõõmustas, kui tütre telefoniarve hiljuti 1300 kroonini küündis. Nüüd on tüdruku telefonil limiit peal — neljasaja krooni eest kõneaega ja ei sentigi rohkem!
Marta elab Lasnamäel nelja-toalises korteris koos õe, õemehe ja emaga. «Tegelikult unistan ma oma suurest ja avarast korterist, mis võiks asuda vanalinnas! Oleks see vast põli!» ohkab Marta.

Martal on veel teinegi unistus: kui jaguks nii palju raha, et ära sööta kõik kodutud kassid! Tüdruk on hella hingega. Kui mõne eriti õnnetus olukorras kassilapse rajad ristuvad Marta omadega, jätkavad nood kindlasti tema kaenlas ühist teekonda. Praegu on Martal kolm tänavalt  koju toodud kassivolaskit: tema pool laiutavad Riis, Becky ja Jänks. Hiljuti oli kasse isegi neli, kuid kassihärra Matross läks mõni aeg tagasi kõndima ja kui ta otsa pole saanud, kõnnib kuskil tänaseni. Martal on veel ka koer Ralf-Rupert-Oscar-Max.
Marta leiab, et kui tal oleks oma korter, võiks ta endale palju rohkem keeruliste nimedega kasse ja koeri hankida.

Osav sõnalahingutes
Marta mured ja rõõmud on samasugused nagu teistelgi temavanustel. Ta kulutab rohkem, kui teenib, sest maailm on täis ilusaid asju, mida kõike tahaks aina osta. Ja nagu paljud teised temavanused, peab ta vahel vanamammidega Lasnamäe liinibussis maha vägevaid lahinguid.
«Kord üks mutt lausa tiris mu püsti!» meenutab Marta naeru lagistades. Kuigi aktiivne proua sai istekoha endale, jäi Martale viimane sõna. Ja sõnalahinguid ei kaota tüdruk iialgi. «Ma olen selline, et mulle lihtsalt peab viimane sõna jääma!»
Ta unistustekangelasedki on võimukad naised: näitlejad Uma Thurman, Milla Jovovitch, Natalia Portman ning seksisümbol–ärinaine Anu Saagim, kellega Marta hiljuti oma ühiste tuttavate kaudu Pärnus ka isiklikult tutvus.

Martale meeldib väga näidelda, ent viimasel ajal on ta hakanud hoopis modellikarjäärist unistama. Küllap see talle ka sobiks. Sest kui kaks aastat tagasi 13aastane Marta Kroonikale valges inglikleidis poseeris, soovitasid sõbrad Andrus Vaarikul aegsasti suur heinahang muretseda, millega trobikonda austajaid maja ümbert minema peletada. Huvitav, mitu heinahangu nüüd kulub?