UMA THURMAN tappis Billi ja ta ei karda seda tunnistada.

Uma Thurman (34) on üle pika aja jälle Hollywoodi A-kategooria kuulsus. Kuid edu taga on pisarad — just siis, kui Umal hakkas hästi minema, purunes tema abielu näitleja Ethan Hawke’iga. Viieaastase Maya Ray ja kaheaastase Roani emal ei ole olnud kerge.

Abielu kurvast lõpust hakkab Uma üle saama. Kauni naise südames on koha sisse võtnud ärimees Andre Balzas. Ka suhe abikaasaga on stabiliseerinud, neist on saamas head sõbrad.

Alljärgnevalt jutustab Uma oma abielust, lastest, karjäärist, aga ka sellest, mida kõike ta edasi kavatseb teha.

Su karjäär läheb jälle ülesmäge, kuid su abielu purunes. Kas see kõik on sind muutnud?

Armastus jääb alatiseks mu südamesse.

Kuidas see lastele on mõjunud?

Põhiliselt elavad nad minuga, ja neil on eluterve suhtlemisvõimalus isaga. Isa hoolitseb nende eest aeg-ajalt. Me pole veel täpset korda paika pannud.

Milliseid väärtusi sa mehes hindad?

Pole aimugi. Ma pole kindel, kas tunneksin ära täiusliku mehe, kui teda kohtaksin. Keegi pole perfektne, nii et asi ei ole täiuslikkuses, vaid võimes end siduda.

Kas sooviksid, et su lastest saaksid näitlejad?

Tahaksin, et nad jääksid truuks iseendale, ükskõik mida see ka ei tähendaks. Ma tahan lihtsalt, et nad oleksid õnnelikud.

Kas võtsid neid Kill Billi võtetele kaasa?

Kogu aeg. Tütar oli nelja-aastane ja poeg vastsündinu. Poiss oli iga jumala päev mul kaasas ja ma ei usu, et see kõik teda karvavõrdki kõigutas. Mu tütar saab asjadest aru, ta on mind Kleopatrana näinud ja tal ei ole Kleopatra kompleksi. Selles filmis on muidugi imelikud lood, veri lendab ja puha, aga ta teab, et see on ainult värv. Tal on nüüd omad mängud. Tema ja ta sõbrad mõtlevad asju välja ja siis mängivad neid.

Kas vägivaldset tegelaskuju oli lõbus mängida?

Oli küll. Üldiselt ei poolda ma liiga vägivaldset materjali. Aga mul on üks tuttav artist, Quentin Tarantino, kellele on vägivald eneseväljenduse vorm. Ma pean teda kunstnikuks. Mitte sellepärast, mida mina filmis tegin, vaid mõningate stseenide pärast.

Kuidas sa Tarantinot usaldama õppisid?

Pidin teda tundma õppima, tema motiivid endale selgeks tegema ja mõistma tema suhet tegelaskujudega. Tal ei ole halbu kavatsusi, talle lihtsalt meeldib tabudega mängida — ja see on päris põnev. Asi kukuks kohutav välja, kui ta eksiks kas või millimeetri võrra. See kõik on temast nii vapper ja hull.

Kui ta teeks kolmanda Kill Billi, mis sa arvad, kuidas laheneks sinu tegelaskuju ja tema tütre suhe?

Püüdke mõistatada! Tütar on see, kes on kättemaksu ära teeninud. Teoreetiliselt keerleb terve süžee tema ümber.

Mis sa arvad, miks sedasorti naistegelased kinopublikut nii väga köidavad?

Ma arvan, et inimestele meeldib, kui naised end vabaks rabelevad. Meestele on see põnev, naistele annab see võimu. See mõjub igaühele erinevalt.

Kas nii vägivaldset filmi oli valus teha?

Oli valus. Ja ma olin väga ärevil, et mis nüüd järgmisena juhtub. Seda tehti väga ettevaatlikult, kaskadöörid ja koordinaatorid olid kogu aeg kohal. Aga ikka tuli ette, et pidin kukkuma. Ma ei tundnud seda alati kohe, aga kodus avastasin pahatihti sinikaid, mis mind päev otsa olid vaevanud.

Kuidas on Kill Billi kogemus sind näitlejana muutnud?

Raske öelda, sest ma pole sellest veel piisavalt eemaldunud. Aga see oli kindlasti kõige füüsilisem, emotsionaalsem ja nõudlikum film, milles olen mänginud. Töötasin selle filmiga peaaegu terve aasta ja pole kunagi varem midagi sellist kogenud.