Tsirkusedirektor Lauri Viikna (46), kelle tsirkuse ees loomakaitsjad elevandi väidetava väärkohtlemise pärast meelt avaldasid, kahtlustab protesteerijaid sabotaažis. Nimelt pääses samal laupäeva ööl tsirkuseplatsil veerema kaheteistkümnetonnine tsirkusekassa haagis, kuna selle rataste alt olid meeleavalduse järgselt varastatud tõkiskingad. Viikna andis suure õnnetusega lõppeda võinud loo teisipäeval politseile uurida. Ta ise arvab, et asja taga võivad olla samad protesteerijad, kes need tõkiskingad varastasid... Meeleavalduse korraldaja, liikumise Loomade Nimel esindaja Kristina Mering peab aga Viikna kahtlustusi absurdseiks!

Meeleavaldajad kogunesid Viikna tsirkuse ette pärast seda, kui olid enda sõnul saanud pealtnägijailt kirjeldusi selle kohta, kuidas dresseerija olla elevanti jalaga peksnud ja tema peale röökinud. Loomakaitsjad tegid sellest politseisse avalduse ja otsustasid oma meelsust väljendada tsirkuse ees. Samal ööl aga pääses veerema tsirkusekassa haagis, millelt tsirkusekülastajaile pileteid müüakse. Kui haagisele ei oleks ette jäänud posti, veerenuks see alla läheduses paiknenud Lasnamäe kanalisse, halvimal juhul kaela mõnele sõitvale autole. Kuna haagise külge oli seotud ka elevandi telgi köied, võinuks see kaasa tõmmata kogu telgi ja seal ööbinud elevandi, kelle pärast tsirkuse ees meelt avaldati...
«Kui oleks nii läinud, oleks see olnud katastroof, ja kes see teine asja taga võis olla kui mitte seesama seltskond, kes tsirkuse ees karjus,» leiab Viikna, kellele protestiaktsiooni mõte jäi arusaamatuks. Elevandi hoidmistingimused, tervise ja kohtlemise hindas nii kaebuse peale kohal käinud politsei kui ka Veterinaar- ja toiduameti loomakaitse peaspetsialist Urmas Saron väga heaks.
«Ma ei imesta, et ta meid süüdistab,» ütleb Mering. «Kui eelmisel nädalal oli see elevandi peksmise juhtum, süüdistas ta ka meid, et meie justkui leidsime need pealtnägijaid ja fabritseerisime loo. Praeguse juhtumi juures võib olla tegu lihtsalt õnnetusega, võib-olla ütles seal mingi mehhanism üles või olid tõkiskingad äkki hoopis kehvasti paigaldatud. Meie inimesed midagi sellist kindlasti ei teinud!»
Viikna ei süüdista kedagi, tema sõnul on aga fakt on see, et selline õnnetus peale loomakaitsjate demonstratsiooni juhtus ja ta palus politseil asja uurida. Muid kahtlusaluseid Viiknal pole.
Juurdlust toimetavad asjatundjad, jääme ootele!