VÄRSKES KROONIKAS: Omaaegsed Inglise rahvusballeti esi- ja kuninganna Elizabeth II lemmiktantsijad Age Oks ja Toomas Edur sättisid üle aastakümnete oma tegemised töises plaanis lahku.

Age Oks, kes töötas viimastel aastatel Rahvusooper Estonias Toomase kui rahvusliku balleti kunstilise juhi abina, otsustas aja maha võtta. Väidetavalt soovis Oks teatrist hooaja esimesel päeval millegipärast üldse lahkuda, kuid Rahvusooper Estonia juht Aivar Mäe pakkus Oksale alternatiiviks minna loomingulisele puhkusele!
Age Oks kummutab igasugused intriigid ja konfliktid, mida ükskõik millises meeskonnas, iseäranis loomingulises, ikka hooti esineb. «See on nende mure, kes seal taga midagi sellist näeb. Põhjus on see, et ma olen kakskümmend viis aastat ilma puhkuseta elanud, siin ei ole midagi imestada,» sõnab Age. «Ma tahtsin lihtsalt aega maha võtta, aega enda ja meie (Age ja Toomas Eduri peres kasvab 5aastane tütar Elizabeth – toim.) lapse jaoks – ma olen ju kogu aeg tööl olnud. Ma tunnen, et mul ei ole aega olnud. Loomingulisel puhkusel olen jaanuarini.»
Estoniast lahkus teiste seas Mart Mikk. «Ei, seal taga ei ole mingit tüli ega intriigi! Tegelikult on asjad väga lihtsad – minul lõppes leping ära. Uued väljakutsed on eraettevõtluses ja valdkond teatri- ja muusikasektorist nii kauge kui võimalik. Teen ka teatriga veel koostööd edasi,» ütleb Mart Mikk.
Rahvusooper Estonia juht Aivar Mäe ütleb, et teatri masinavärk on üsna kiire, hõivab 24/7 ajast nädalas. «Teater on ainult tugevate inimeste, tõeliste fännide jaoks, aga mingil hetkel jookseb kõigil rihm maha ja siis võetakse aeg maha – see on üsna normaalne, täiesti tavapärane teatrimaastikul. Toomas ja Age on töötanud aastaid hommikust õhtuni majas, aga neil on ka väike laps – muidugi on raske toimetada niimoodi aastaid järjest.»
Teatril on aga väga head ajad – kuigi hiljuti ehitasid nad saali sada kohta juurde, ei ole Mäe sõnul neil ühtegi piletit saada!

Jaga
Kommentaarid