"Napsidest rääkides ütlen esmalt, et Lible moodi juua ei või. Kui võtad, siis head kraami ja mitte et end purju juua, vaid maitse pärast," sõnab armastatud saatejuht Kristjan Jõekalda, kelle omatehtud viinanapsid on sõprade seas oodatud külakost.

Alkohol on targa inimese jook – nii mäletab Kristjan (44) ütlemas oma vanatädi Illat, kes elas Saaremaal. Külalisi vastu võttes oli ta pakkunud Lorupi neljakandilisest pitsist aperitiiviks marjadega tehtud viinajooki.

"Mäletan selgesti, kuidas ma toona mõtlesin, kui ema ja isa ühe pitsi tervitusjooki võtsid, et kunagi, kui ma suur olen, hakkan ka erinevate marjadega likööre tegema ja tervituseks pakkuma," räägib Kristjan.

"Suureks saanud" Kristjan on mõtte teostanud. Tema veinid ja viinatõmmised on kingiks oodatud kraam. Omanäolised, kvaliteetsed ja maitsekad.

"Ma olen proovinud kõikvõimalikke marju, erineva kangusega viinamarke ja piiritust, katsetanud ja läbi proovinud mitmeid võtteid ja minu kuldreegel on: kõiki komponente tuleb võtta ühepalju – siis on parim kvaliteet garanteeritud!" 

Georg Otsa salaretsepti, mida Jõekalda napsu tegemisel kasutab, leiad värskest Kroonika Kodu-erist!