Küsimusele, kus asub tema reisidel nähtu ja tuntu põhjal see maailma parim, paradiislikult õnneliku elu paik, vastab näitlejast ajakirjanik Jüri Aarma küsimusega: „Kas, kus või kellega?!” Ja lisab: „Paradiis peab ikka endaga kaasas olema.

Reisisarjade „Reisile minuga” ja „Lauluga maale” saatejuhina näeb telepublik Jüri Aarmat (66) nii maailma kui ka Eestimaa erinevatele nurkadele ringe peale tegemas võrdse vaimustusega. Sündinud Eestist väljasaadetud pere lapsena Kirovi oblastis, võib eeldada, et tema Venemaa lapsepõlve unistuste välismaa oli Eesti…

Kui sind kinnisilmi „Lauluga maale” võtteplatsile sõidutataks, kas eristaksid rahva järgi, kuhu kanti sattunud oled? On’s virukatel, võrukatel, mulkidel jt tänapäeval veel vahet?

Küll. Kui nad häält teevad. Kui ma minuti inimestega rääkinud olen. Julgen öelda, et saaksin aru, kellega tegemist on. Ja mida Tallinnast kaugemale äärealadele, seda avalamad ja lahkemad inimesed.

Kust kandi rahva hulgas on olnud eriti tore?

Igal pool jäävad meelde isepärased, üllatavad tüpaažid! Näiteks hiljuti kolasin Võhmas, et „Lauluga maale” platsisalvestusele eelnevat ornamentikat teha. Ja sõidab mulle tõukerattal vastu sinises minikleidis tütarlaps. Mina küsin: „Ega te ei oska öelda, kus linnapea liikuda võiks? Mul tarvis intervjuu teha, aga ei leia teda kusagilt.” Plika naerab ja ütleb mulle: „Aga mina olengi linnapea.” Muuseas, sõidabki mööda oma hallatavat linna tõukerattal ringi!

Jaga
Kommentaarid