Kõrvarõngad lendasid kõrvast!

Smilersi solist Hendrik Sal-Saller (52): „Mulle on kõige enam meelde jäänud Smilersi suusareisid Prantsusmaale Val Thorensisse. Oleme seal käinud päris mitu korda terve bändi ja peredega. Osad meist käivad seal siiani kas inertsist, või siis hoopis sellepärast, et see pidi olema kõige vingem koht just mäeentusiastidele – mine võta kinni! Tavaliselt on reisid sisaldanud ka paari õhtut Smilersiga laval ja need on olnud tõesti unustamatud etteasted. Vähemalt meile endile!

Seal on ligi 600 kilomeetri jagu radu. Suusakuurordid pole vast üldse teab mis head sihtkohad hinnateadliku reisihuvilise jaoks. Sellega on nii, et näiteks Austrias maksad mõnes kohas kopsakama summa reisi eest ära, aga kui hiljem loed kulud kokku, võrdled mõne muu kohaga, kus ei ole kogu päeva sööke/jooke ja mäepileteid hinna sees, siis lõpuks ei olegi nii selget vastust, kus on odavam ja kus kallim. Hinna ja kvaliteedi suhe on Austrias kindlasti paigas, vähemalt minu meelest.

Nüüd tuleb küll ilmselt kolm korda üle õla sülitada, aga siiani pole minuga midagi väga tõsist õnneks juhtunud. Kõige võimsam kokkupõrge oli kord Slovakkias, kus mäesuusatamisega alles tutvust tegev kirevas suusakostüümis keskealine idaeurooplane mulle mustal rajal, käed-jalad laiali, ettearvamatu manööverdamisega ette suutis keerata. Minu kiirus oli nii suur, et ei jõudnud enam reageerida, ja panin korraliku käna. Suusad-kepid lendasid mööda nõlva laiali. Pauk oli nii suur, et mul lendasid isegi kõrvarõngad kõrvast ära! Õnneks midagi hullu ei juhtunud – tõusin püsti, lõin põlved puhtaks ja sõitsin edasi!“