Paimets selgitab Kroonikale, et kui tundras sõita ja tuul on tagant, siis lumi kerib auto ette nii, et pimedas peale valge lumevalli midagi rohkem ei näe. "Enne tuult tagant ei olnud ja alles päeval olukord muutus," meenutab ta.

"Paar päeva tagasi oli samas kohas olnud torm, mis jää lahti lükkas ning uus tekkinud jää oli vaid viis päeva tekkida saanud, mistõttu võis see olla ainult 5-10 sentimeetit paks." Kuid seda kõike sai seltskond liiga hilja teada ja pimedas värsket kihti ei näinud. "Mõtlesime, et oh väga hea, sile jää, saab jälle kiiresti liikuda, aga tegelikult oli see uus värske jää, mis tekkinud oli."

"Jää surus esiklaasi puruks, mistõttu tuli jää ja külm vesi kohe eest sisse," kirjeldab Paimets sekundeid, mil auto vette vajus. Küljeklaase puruks lüüa või ust lahti lükata mehed ei jõudnud, sest vesi oli juba üle klaaside. "Kuidagi, ma ei tea, kuidas see käis nii kähku, aga ma lõin kõrvalistuja tagumise ukseklaasi puruks ja sealt saime välja."

Paimets tunnistab, et hetkel, mil olukord kriitiliseks läheb, ei jõua ise millestki aru saada. "Mina jõudsin mõelda, et nii uputaksegi ära. Toomas, kes mul kõrval oli, tema mõte oli, et kui esiklaas on puruks, kuidas me külmas edasi sõita saame," kirjeldab ta mõtteid hirmsatel hetkedel.

Autos olid mehed kahekesi ning nad olid esimesed, kes teistele teed ette sõitsid. Paimets tunnistab, et alles eelmine päev oli seltskond videot vaadates arutanud, et pimedas sõita ei tohiks, sest olukord on liialt ohtlik. "Jäime ühe päeva hiljaks selle arutamisega. Oleks pidanud jätma sõitmata."

Koos autoga vajus vette absoluutselt kõik. "Meil olid ainult villased sokid, püksid, mis jalas, dressipluus ja trackeri suutsin kaasa võtta. Satelliittelefonid, kogu seltskonna reisiraha, kõik läks."

Paimets tõdeb, et nende elu päästis vaid enda ja kindlasti kaaslaste väga kiire reageerimine, kes ei jäänud juhtunut kõrvalt vaatama, vaid taipasid nad kohe veest välja tõmmata. "Me saime veest välja ja auto oli kadunud. Paar sekundit veel ja me oleks hiljaks jäänud," tunnistab ta nüüd, olles turvaliselt kodus tagasi.

Lisaks vee alla vajunud varale sai kahjustatud ka neid peale võtnud autos olnud telefon. "Ronisime oma märgade riietega istmete peale. Poistel olid telefonid seal, üks enam ei tööta, sest sai soolaveega kokku."

Paimets lendas peale õnnetust Eestisse tagasi, kuid teised mehed on veel läbi tuisu ja lume teel koju. Nende tegemistega saab kursis olla 4x4 reisid Facebooki kaudu.