Kuna motobande seltskond ulatub näitlejatest, produtsentidest ja lauljatest disainerite, kunstnike, kultuurinimeste ja teiste valdkondadeni välja, kinnitas Mart Mikk, et tegu on terves maailmas unikaalse nähtusega. “Kujutad sa ette näiteks, et 40 USA tippmuusikut, -näitlejat ja -kunstnikku käiks 10 aastat järjest nii, et maksavad kõik oma asjad ise kinni?” muigas Mikk. “Mootorrattaga kulgemine eriti kaugematel maadel on elustiil ja nii palju on asju, mida näed teistmoodi kui autoaknast, lennukist või bussist,” lisas Jaagup Kreem, kellele sekundeeris ka Tõnu Kark naeru pugistades: “Nii see on jah. On olnud ka pikki otsi, 500 km päevas. Siis on juhtunud, et mõni poiss nutab kraavipervel, sest tagumik valutab, kuna sai valitud vale sadul!”

Mikk ja Kreem tunnistasid kui ühest suust, et tundsid tänavuse esimese asfaldi välja sulamise paiku tungi sadulasse hüpata, Tõnu Kark ohkas aga nukralt, kuna temal hetkel mootorratast polegi. “Vanasti käisin küll igal kevadel mootorratast silitamas, aga praegu mul polegi kuskile sõita. Ja bande läks ka laiali. Aga mul on muidu kokku olnud üldse 14 mootorratast, viimane oli Harley Davidson. No nutame natuke,” naljatles ta ning lisas, et mäletab, kuidas juba 14-aastaselt sai garaažis bensiinilõhna nuusutatud. “Karburaatorit võin vaadata tükk aega, kui sinna juurde kuulub veel kevadine linnulaul ja rohelus. Mulle meeldib vabadus, meeldib käia ja vaadata ükskõik, mida. Tore on ära käia kodunt, reisida on tore ja kui on tore seltskond, mida paremat veel tahta!”

Kark tõdes ka, et väga tuulepea ta mootorrattasõidus polegi olnud, kuna kõik rekordid said juba 18-aastaselt püstitatud. “Tagarattasõit 30 sekundit, püsti sadulal, käed laiali. Ainus mees, kes minust kõvem, oli Lembit Teesalu — tema võttis 120ga kurve, mida ma sain vaid 90ga sõidetud. Siis tuli aru pähe ja leebusin mootorratta suhtes ja tõmbusin tagasi," meenutas Kark oma uljaid noorusaegu. Kreem, kelle elu pikim ots on olnud üle 1000 km järjest sõita, lisas seepeale, et motobande raames polegi tegelikult võimalik endale rumalusi lubada: “Kui oled välismaal sõitmas, siis aju ütleb ka, et ära tee ühtegi lollust. Sest tee peale jääda ei taha."

Küsimusele, miks Kultuurne Motobande oma tegevuse lõpetas, sõnas Mart Mikk veendunult, et väiksema seltskonnaga on mõnusam selliseid asju ette võtta. “Kõige õigem motorändamine on kahekesi, maksimaalselt neljakesi. Kui minnakse 40kesi, siis peab olema paika pandud kõik — kus süüakse, ööbitakse … ei saa ületada põnevamaid piire. Me oleme üks kord seisnud lausa 9 tundi Venemaa piiril. Lisaks see planeerimisprotsess on umbes pool aastat. Aga ega neid reise nüüd millegi vastu vahetaks küll. Kui selle raamatu läbi loete, siis leiate siit nii palju erinevaid reise, et tuleb ette võtta lihtsalt ja minna!”