Palmipuudepühal, 14. aprillil kell 17 esitleb festival Klaaspärlimäng Tallinna Kaarli kirikus barokiajastu suurmeistri Johann Sebastian Bachi aegumatut Johannese passiooni, millel on ülimalt oluline tähtsus nii helilooja enda loomingus kui ka laiemalt oratooriumižanris ja Euroopa klassikalises muusikas.

Kokku astuvad lavale üle kahesaja tippmuusiku ja sel korral koosneb toitlustamiseks valitud menüü vaid paastuaja roogadest. Seda küll veidi tänapäevasemas vormis ja maitsta saab näiteks maasikamaitselist trühvlit ning kihilist toortatra krõbinat peedi pesto täidisega. Spetsiaalselt valmistatud roogasid saavad proovida ka kõik külastajad, vaid 14. aprillil Kaarli kiriku kõrval asuvas Rahvusraamatukogu kohvikus.

Johannese passiooni suurejooneline ettekanne toimub juba kolmandat aastat järjest ja sel korral on palutud koraale ühehäälselt kaasa laulma ka vabatahtlikud publiku hulgast. Kontserdil on ühendanud jõud mitmed Eesti muusikakollektiivid ja solistid. Nii astuvad kuulajate ette eesotsas maestro Andres Mustoneniga lauljad Anto Õnnis, Jaanika Kuusik, Annely Leinberg, Tõnis Kaumann ja Alvar Tiisler, samuti Tallinna Poistekoor, kammerkoor Collegium Musicale ja orkester Klaaspärlimäng Sinfonietta.

Esituse muudavad unikaalseks esmakordselt koraale saatvad Arsise kellade ansamblid. Seega, kogu Kaarli kiriku maagiline interjöör täitub ülevate helidega.

„Ajendatuna mullusest ja tunamullusest publikumenust, leiab Johannese passioni ettekane Kaarli kirikus aset juba kolmandat aastat järjest ja iga kord lisandub midagi uut. Tegemist on klassikalise muusika sõprade jaoks erakordse sündmusega, kuid kindlasti ainulaadse elamusega ka neile, kes igapäevaselt Bachi ei kuula. On väga eriline kogemus kuulata enam kui paarisajaliikmelise, spetsiaalselt selleks kontserdiks Eesti tippmuusikutest moodustatud koosluse esituses muusikaajaloo ühte monumentaalsemat teost“, kommenteeris festivali Klaaspärlimäng kunstiline juht Peeter Vähi.

https://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/vaimulik-muusika/johannese-passioon-279532/