Tee, mida seekord läbiti oli füüsiliselt väga raske ja omalaadsem kõigist senistest retkedest. Seltskond alahindas Lõuna-Ameerika maastike ja mägesid, mis tõi retkele palju ootamatuid probleeme ning üllatusi - planeeritud 5000 kilomeetrist suutsid rändurid läbida vaid 2700 kilomeetrit. Kuid sellegipoolest said nad selle katsumusega hakkama ja materjali kodumaal muljetamiseks jagub.

Suuremad fännid on küll juba kindlasti Uhhuduuri viimaste seiklustega kursis tänu selle aasta mais avaldatud menukale raamatule "Tee teab". Kuid, kes lugemist ei eelista, on jäänud ootama ETV sarja "Ehh, uhhuduur" viiendat hooaega, mis pidi eetrisse jõudma juba selle aasta alguses. Siiamaani aga ei ole veel rattaseltskonna rännakust ETV kanalil midagi näha olnud.

Nüüd võib juba õnneks rõõmustama hakata - Uhhuduuri Lõuna-Ameerika reisile saab ETV vahendusel kaasa elada tuleval sügishooajal! Miks aga nii hilja? Seni on reisi ja saate vahe olnud alla aasta ikka.

ETV kommunikatsioonijuht selgitab Kroonikale, et otsus sari 2019. aasta sügisesse lükata on vastu võetud üldist programmi silmas pidades.

Ka üks rattaretkelistest, Hannes Hanso, on pisut nördinud, et sarja eetrisse jõudmine nii pikalt veninud on. Ka tema oskab rääkida, et see oli ETV programminõukogu otsus, kuid põhjuseid täpsustada ta siinkohal ei oska.

Kuulduste kohaselt võis asi seista eelseisnevate valimiste taga kinni. Ka Hanso oli selle versiooniga kursis, kuid selgitab, et ta andis juba mullu septembri alguses avalikult teada, et ta ei kavatse seekordsetel valimistel kandideerida. Siiski lisab ta: "Isegi kui ma oleksin otsustanud kandideerida, ei oleks see ühegi reegliga vastuolus olnud".

Igal juhul on tal hea meel, et raamat on juba avaldatud ja populaarsust kogunud ja veelgi parem meel, et ka videomaterjal lõpuks telekapildile jõuab. Ta leiab, et sarjast saab hitt igal juhul, nagu see on olnud kõik eelnevad korrad, olenemata sellest kumb enne rahvani jõudis.

Väike viivitus ETV poolt tema seiklushimu ei kustuta ja sarja "Ehh, uhhuduur" loodab ta veel mitu hooaega eetrisse tuua: "Teine pool maakera on ju veel avastamata!"