Nende lugude näol on tegemist tõestatud juhtumitega, kus kuninglike perekondade liikmed on saanud abieluväliseid või vähemasti salajas hoitud lapsi. Kuninglike kõrguste seas on nii rongavanemaid kui parandamatuid romantikuid.

Printsess Anne abikaasa Mark Phillips

Mark Phillipsil oli printsess Annega abielus olles afäär Uus-Meremaa kunstiõpetaja Heather Tonkiniga, kellega ta sai 1985. aastal tütre nimega Felicity Tonkin. The Telegraph kirjutab, et Phillips tunnistati isaks alles pärast 1991. aastal tehtud DNA testi. Felicity on seega olümpiamedaliga pärjatud sportlase Zara Tindalli poolõde.

Daily Maili andmetel püüdis Phillips sundida Felicity ema aborti tegema, kuid naise keeldumise järel maksis talle umbes 8400 eurot aastas läbi varikonto. Mõne aja pärast keeldus Phillips lapse sünnitunnistusel isana kirjas olemast ja hakkas maksetega viivitama. Tonkin pöördus advokaatide poole. “Ma loodan, et saan ühel hommikul tõusta üles teadmisega, et asjad on lõpuks lahenenud ja ma ei pea enam muretsema,” ütles ta 1991. aastal antud intervjuus.

Abielu läbi Felicity Wade nime saanud tütar on loomaarst, kes spetsialiseerub hobustele. Felicity ja tema abikaasa said ka 2017. aastal pisipoja vanemateks. Lähedaste sõnul pole perekonna elus midagi ebatavalist ega luksuslikku, Felicity ja tema abikaasa sõidavad vanema mudeli autoga ning keskenduvad oma tööle.

Monaco prints Albert II

Prints Rainier III ja Hollywoodi suurkuju Grace Kelly pojal on kombeks käia ilusate ja kuulsate naistega kohtamas. Nendest suhetest on sündinud kaks last.

Esimene neist on Jazmin Grace Grimaldi, kelle Albert tunnistas oma lapseks tüdruku teismeeas. Grimaldi tegi 2006. aastal reisi Monacosse, kus ta kohtus esimest korda Albertiga. Neiu sõnul on nad isaga nüüd heades suhetes.

Teine laps on Alexandre Coste, kes sündis 2002. aastal. Coste’i ema on stjuuardess, keda Albert kohtas Air France lennukil 1997. aastal. Pärast 2005. aastal läbi viidud DNA testi võttis Albert lapse omaks. Poisi ema Nicole aga väidab, et Albert on isana väga kauge ning ei tee lapsega palju tegemist.

Prints Carlos, Parma hertsog

2018. aastal kirjutas The Telegraph, et prints Carlose abieluväline poeg Hugo Klynstra võib saada kuningliku pere liikmeks. Carlos ja poisi ema leppisid lapse sündides kokku, et nende poeg ei osale kuninglikus elus ega ei saa ka sellega kaasnevaid õiguseid. Hugo ise aga läks kuninglike õiguste saamiseks täisealisena kohtusse ja võitis.

Hugo Klynstra võiduga kaasnes ametlik aadlitiitel, kuid üldiselt ei midagi rohkemat. Dutch News kirjutab, et võit saavutati ainult paberil. “Kuigi ta võib oma tiitlit kasutada, pole ta õigupoolest De Bourborn de Parme perekonna liige,” kirjutas väljaanne. Kuninglik perekond pole Hugo tiitlivõitu heaks kiitnud, samuti pole prints Carlos andnud ühtegi kommentaari.

Väga võimalik, et Klynstrat peab küll kutsuma “tema kuninglikuks kõrguseks”, kuid tegelikus elus on tal probleeme näiteks üüriraha kokku saamiseks.

Parma hertsog prints Carlos oma pulmas/Scanpix


Elizabeth II nõbu Marina Ogilvy

Kuninganna Elizabeth II nõbu Marina Ogilvy šokeeris Briti kuninglikku perekonda, kui teatas 1989. aastal oma rasedusest. Lapse isaks oli fotograaf Paul Julian Mowat.

Marina ütles intervjuus The New York Times’ile, et kuninglik perekond püüdis teda sundida aborti tegema, ütles temast lahti ja vähendas ta senist väga heldet sissetulekut 500 euroni kuus. Marina isa sir Angus Ogilvy andis teada, et eelistab oma tütrele kuninganna ja riigi au.

Marina ja tema armastatu jäid endale kindlaks, ning abiellusid 1990. aastal. Nende laps Zenouska May Mowatt sündis samal aasta suvel.

Paistab, et suurem draama on möödas, kuna Zenouskat on nähtud kuningliku pere üritustel.

Hollandi kroonprints Bernhard

Prints Bernhard suri 2004. aastal ning siis oli teada, et tal on täiskasvanud abieluväline tütar Prantsusmaal. Peale surma avaldatud intervjuus tunnistas prints, et tal on teinegi abieluväline tütar. Intervjuus tunnistas Bernard, et kartis rahva hukkamõistu. “See häiriks mind, kui inimesed arvaksid, et ma polnud hea inimene,” ütles ta De Volkskrantis avaldatud usutluses.

Prints ütles, et tema tollal juba 50ndates tütar Alicia sündis tõsise abielukriisi ajal. Ta palus ka, et maastikuarhitektist tütart küsimustega ei tülitataks. Kuna kõiki huvitas Alicia lugu, siis seda palvet ei täidetud.