Joller käis juuli lõpus „Ringvaates”, kus rääkis leetrite ohtlikkusest ja nende olukorrast Eestis. Ühtlasi teostas ta otseeetris leetrite vastase vaktsineerimise saatejuht Jüri Muttikale. Terviseametile jäi aga pinnuks silma tõik, et saatejuhi immuniseerimine viidi läbi väljaspool tervishoiuteenuse osutaja tegevuskohta. Sellise tegevuse puhul tulnuks Jolleril nimelt nädal enne protseduuri Terviseametit teavitada.

Lisaks mainiti kirjas, et telepildis polnud näha esmaabivahendeid, mis on protseduuri ajaks ette nähtud võimalike kõrvaltoimete raviks. “Kuigi mainisite saates, et anafülaktilise šoki vastased preparaadid olid teil olemas, ei olnud neid vahendeid telepildis näha,” kirjutati Jollerile. „Täname teid immuniseerimise teavitustöö ja propageerimise eest, kuid edaspidi palume arvestada eeltoodud tähelepanekuga,” teatas terviseameti inspektor Eleri Pastak oma kirjas.

Joller põrutas sotsiaalmeedias, et tema hing sai selle kirjaga täis. “Alati on üks väike ja viimane piisk, mis karika üle ajama paneb. Ja mu kolleegid teavad, et minu kannatus on kummist,” kirjutab ta Facebookis ning lisas, et teda ei häiri mitte niivõrd kirja esimene, kuivõrd teine osa, milles Terviseamet süüdistas teda valetamises elustamisvahendite kohta.

“Mis mind tõsiselt solvab, ongi see, et Terviseamet küll käib ja kontrollib ja ähvardab erinevaid perearste erinevate väikeste seadusesätete alusel, aga ise ei järgi karvavõrdki hea tahte kokkulepet. Terviseamet tegutseb, mõtlemata sellele, mis on tegelikkuses järelevalvemenetluse eesmärk ja kas probleemi saaks ehk lahendada nii, et see traumeeriks vähem inimesi, kes endale perearsti otsivad."

"Terviseamet! Kui ma kuulen veel kasvõi ühest hea tahte lepet rikkuvast kirjast või telefonikõnest ükskõik millisele perearstile või kui te alustate kasvõi ühe hea tahte lepet rikkuva järelevalvemenetlusega ükskõik millise perearstikeskuse suhtes, siis samal hetkel lõppeb ka minu hea tahe Terviseameti suhtes!" ähvardab Joller. "On aeg hakata tegelema tänaste probleemide põhjustega ja ennetada nende eskaleerumist kriisiks, mis tegelikult ongi juba kätte jõudnud. Palun, palun Terviseamet — palun teeme sisulist koostööd! Seni pole see meil õnnestunud."

Lisaks kirjeldab Joller, kuidas tema perearstikeskusse helistas Terviseameti õigusnõunik ja ähvardas telefoni vastu võtnud pereõde, et nende perearstikeskuse vastu algatatakse järelevalvemenetlus, kui nad ka edaspidi keelduvad oma nimistuid suurendamast. "Meil on niigi väga suured nimistud: kolme arsti peale on kokku 6579 patsienti, ühe perearsti kohta loetakse optimaalseks 1600 patsienti. Me võtaksime uusi inimesi vastu hea meelega, aga me tõesti ei jaksa — nimistute suurenemisel kannataks töö kvaliteet ja pikeneksid järjekorrad," põhjendab ta.

"Terviseamet peaks väga hästi teadma, et Tallinnas paiknevates perearstikeskustes on kokku umbes 4 000 vaba kohta erinevates nimistutes, kus inimesi on vähem kui 1600. 19.03.2019 perearstidega sõlmitud hea tahte leppe kohaselt peaks Terviseamet suunama perearsti otsivad inimesed nendesse nimistutesse,” toob ta välja veel ühe tõiga.