Järgmisel aastal jõuab kinolinale kodumaine noortekomöödia "Öölapsed", mis räägib kolmest õest, kes ühel saatuslikul ööl peavad kaalukaid otsuseid langetama.

Õdedest noorimat, 15-aastast Jane kehastab Alice Siil (16). Siil kirjeldab Jane kui teismelist, kes viimasel ajal on pisut mässumeelseks muutunud. "Varem oli Jane hea õpilane, nüüd läheb asi natukene käest, sest sõbrad mõjutavad," selgitab näitleja Alice Siil, et puberteedieas Janel on palju kahtlusi ja raskusi. Tema sõnutsi ei sarnane ta kuigi palju oma tegelaskujuga. "Mina ei olnud selline hull puberteetik kui Jane."

Ta nendib, et palju väljakutsuvam ja põnevam on mängida teistlaadi tegelast, kellega sarnasusi pealtnäha ei leidugi. Siil usub, et raske töö, mida ta Jane mängides teeb, kannab vilja ja lõpptulemus on selle võrra ka parem. "Kuna Jane on teistsugune ja on raskem (mängida - toim.), on see huvitavam, ja kuna see on huvitavam, läheb sinna ka rohkem tööd ja tulemus on ka ehk parem."

Teismeeas neiu kehastamine on Alice Siili pannud tagasi vaatama möödunud paarile aastale, mil ta oma tegelaskujuga sama vana oli, ja hindama oma käitumist. "Ma olen hakanud märkama pisikesi asju, mis kunagi võisid väljenduda ka minu teismeeas, mida ma arvasin üldse mitte olemas olevat, aga nüüd ma vaatan tagasi ja mõtlen, et midagi siiski oli," muheleb Siil.

Näitleja sõnul sobib noortekomöödia nii noortematele kui ka vanematele, sest noorima ja vanima õe vanusevahe on pea 20 aastat, mistõttu kõnetab see laiemat vaatajaskonda. "Seal on kolm lugu, erinevad storyd, rohkem, millega saab samastuda," lausus näitleja.

"Öölapsed" on Alice Siili debüüt kinolinal, varasemalt on ta seotud olnud teatriga. Kaamerate ees töötamine on tema jaoks uus ja köitev. "Kuna ma olen olnud hästi palju teatriga seotud, siis see on mulle lihtsalt hästi südamelähedane. Filmimaailm tundub praegu lihtsalt paeluvam sellevõrra, et ma ei ole sellega niivõrd kokku puutunud," selgitas Siil.

Alates 2013. aastast on Alice Siil mänginud kooli- ja harrastusteatrites ning nüüd asutati sõpradega teatrikompanii Morff, mille debüütlavastus "Mäng" esietendus tänavu maikuus.

Noortekomöödia "Öölapsed" räägib kolmest õest, kes ühel saatuslikul ööl suuri otsuseid langetama peavad. Õdedest vanim, 34-aastane Karin (Piret Krumm) püüab sel keerulisel ööl toime tulla seksistlikus ärikeskkonnas, keskmine õde Liis (Grete Konksi), kes äsja gümnaasiumi lõpetas, avastab aga, et planeeritud tulevik poiss-sõbraga ei olegi enam nii kindel. Üleöö muutub elu ka noorima õe, 15-aastase Jane (Alice Siil) jaoks, kes püüab vastu hakata peoloomast sõbranna survele tõestada end kellegina, kes ta tegelikult ei ole. Sel salapärasel ööl paljastuvad saladused ja tunded, mida ükski õdedest pole varem endale tunnistada tahtnud. "Öölaste" režissöör on Priit Pääsuke.

Vaata ka videot, kus teise peategelase kehastaja Grete Konksi räägib võtteplatsil "Öölaste" keskmisest õest Liisist ja oma varasemast näitlejaskarjäärist: