Reedel


Ööturg

6. septembril, muutub Balti Jaama Turg üheks õhtuks vaatemänguliseks peo- ja ostukohaks.

Meeleolukal Ööturul, mida eelmisel aastal külastas 40 000 inimest, ootab külalisi rohkelt turukauba sooduspakkumisi, lastekino, Ženja Fokini moeetendus, mis on kokku pandud Balti Jaama Turul müügil olevatest rõivastest ja aksessuaaridest, suur hulk foodtrucke ning üle turu on avatud erinevad pop-up baarid.

Meeleolu aitavad üleval hoida Shanon ja reket. Ööturg algab kell 17.00 ja lõpeb südaööl.

Rada7.ee tähistab täna oma 20. ja viimast sünnipäeva!

Muusikaleht Rada7.ee tähistab reedel Sveta Baaris oma 20. ja viimast sünnipäeva. Minifestivali mõõtu õhtu algab juba kell 19.00 Rada7.ee algusaegade meeskonnaliikme Martin Metsa nostalgilise DJ-setiga.

Sündmuse kontsertprogramm algab süngemate nootide, aeglasema ja süngema meeleoluga, seejärel kerime hoo üles uuteks alguseks. Thou Shell of Death on ootanud viisakalt ära Rada7.ee peo, et esitleda lõpuks oma aprillis Austria leibeli Talheim Records alt ilmunud albumit “Witchery”. Nime poolest eriti sümboolselt tähendusrikkalt esineb väliskülalisena UK bänd Fvnerals, kelle nimi klapib suurepäraselt muusikaga, kus segunevad doom, post-rock, shoegaze ja dark ambient.

Tempo kerivad üles eelmise aasta lõpus suurepärase EP “Doomtowns” välja andnud Ocean Districts ning oma kolmandaks albumiks vaikselt valmistuv Pärnu esindus Sibyl Vane. Nende vahele mahub üllatusesinejana üle kümne aasta tagasi tegutsemise lõpetanud skenelemmik Leech.

Halastamatu küttega kulmineeruvad live-etteasted eelmisel aastal võrratu albumi “Magnetism” avaldanud Talbotiga. Peohoo jätkumise eest hoolitsevad peosarjade Beats From The Vault ja SÜNK eestvedajad Anders Melts ja Paul Lepasson ehk 4-got-10 ja Söör Paul.

Ajakava:
19:00 Martin @ Rada7.ee
20:00 Thou Shell of Death (albumi esitlus)
21:05 Fvnerals (UK)
22:00 Ocean Districts
22:55 Leech (üle kümne aasta erandkorras laval)
23:50 Sibyl Vane
00:40 Talbot
01:30 DJ 4-got-10 & Söör Paul

Laupäeval


NOËP peab lubadusi ja korraldab oma suurima välikontserdi

Suve alguses sai seoses Sweet Spot Festivali ärajäämisega välja hüütud, et kuna selle suve ainus avalik kontsert jäi artistist olenematutel põhjustel ära, tuleb see fännidele kuidagi tasa teha. Mõeldud-tehtud ning nii saigi suve keskel välja kuulutatud NOËPi enda poolt korraldatav avalik kontsert, 7. septembril Telliskivi Loomelinnakus, et suvistele välikontsertidele korralik punkt panna.

Laupäeval on lavale oodata nii viimasel NOËPi singlil “fk this up” kaasa tegevat noort lauljannat CHINCHILLAT kui ka paari nimekat kodumaist tegijat, kellega NOËP varasemalt lugusid kirjutanud on. Õhtu esimestel tundidel valib varajastele külalistele oma maitse järgi muusikat meie endi tärkav talent Carl Tuulik ehk DJ Joshua Stephenz. Enne õhtu peakangelase lavale tulekut saab aga kuulata Inglismaalt pärit CHINCHILLAt, kes andis alles selle aasta kevadel välja oma esimese singli.

Kontserdilt tasub oodata nii NOËPi tuntud lugusid kui ka veel avalikult esitamata uut repertuaari elus esimest korda lavale minevas koosseisus.

Täpne ajakava:

18.00 avatakse väravad
18.30 DJ Joshua Stephenz
20.00 CHINCHILLA live
21.00 NOËP live

Nädalavahetusel toimub ka Uue Maailma Tänavafestival

Nädalavahetusel on Uue Maailma asum taaskord tänavafestivali päralt, mis tähistab tänavu oma 13. sünnipäeva. Sel aastal toimuvad tegevused neljal erineval laval kogu päeva vältel.

“Nelja erineva lavaprogrammi ülesseadmine võimaldab meil kindlasti
pakkuda külastajatele veelgi rohkem häid elamusi, sisutihedamat
programmi ja kombineeritud tänavaturgu kõike ühelt festivalilt,” sõnas
projektijuht Raido Jaan Rei. "Nagu juba traditsiooniks on saanud, siis
on kohal tänavaartistid ja muusikud, külalisi ootavad lasteala ja
erinevad sporditegevused, toimub suur heategevuslik taaskasutuslaat ning mõistagi on tänavad täis melu, kauplejaid ja kodukohvikuid.”

Festivalil avatakse ka keskkonnasõbraliku liikumise kuu, mille eesmärk
on suurendada elanike keskkonna- ja liiklemisalast teadlikkust ning
propageerida jalgrattasõitu ja teisi keskkonnasõbralikke liikumisviise.

Rei tõdes, et ka Uue Maailma Tänavafestivali korraldajate soov on
liikuda samm-sammult jäätmevaba ja keskkonnasõbraliku festivali suunas.
“Oleme selleks astunud mitmeid samme ning usun, et juba lähitulevikus
võime uhkust tunda, et suudame olla senisest veelgi
keskkonnasõbralikumad,” ütles Rei, lisades, et külastajad võiksid
võimaluse korral ka juba tänavu võtta kaasa omad jooginõud.

Korraldajad soovitavad külastajatel tulla üritusele jalgsi,
ühistranspordiga või rattaga. Autoliiklusele on suletud osaliselt Koidu, Väike-Ameerika, Luha ja Kristiina tänav.